• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
"Böyle bir şizofrenik vaka  parlamentonun  içinde niye  duruyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtülülere saldıranlar hakkında kemalist medyanın "üzerine gitmeye gerek yok, saldırgan zaten şizofrenik vak'a" söylemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine girdi.

Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta başörtülü genç kızlara sokakta yapılan saldırıyı değerlendirirken, Meclis’te CHP’li Engin Özkoç ve AK Parti'li Özlem Zengin arasındaki kavgaya da dikkat çekti.

Bu olaylara 'şizofrenik vaka' denilmesini eleştiren Erdoğan, "Bunların hepsi uydurma şeyler. 'Şizofrenik vakadır' denildiği zaman demek ki bu şizofrenik vakalar parlamentonun içine de sızmış. Çünkü 'Ulan' diyerek, 'haddini bildirin' diye ileri giderek (CHP) Grup Başkanvekili bir başörtülü hanıma bu ifadelerle yaklaşırsa, böyle bir şizofrenik vaka parlamentonun içinde niye duruyor? Bu da ayrı bir konu. Bunlar sokakta olanı bahane olarak kullanıyorlar. Son zamanlarda bütün bunlar şizofrenik vaka olmaktan öte aslında inanç özgürlüğüne tahammül edemeyenlerin yapmış oldukları hareketlerdir. Bunlara karşı da inanç özgürlüğünü savunan kesimin bana göre sabırla tahammül etmesi bizim bu noktadaki duruşumuzu yani özgürlükler noktasında nerede olduğunu göstermesi bakımından çok önemlidir. Ben bilhassa parlamentoda yapılanı çok önemsiyorum. Çünkü parlamentodaki olayın hiç affedilir yanı yok. Disiplin noktasında cezalandırılması gerekir. Arkadaşlarımız onun takipçisi. Şu anda zaten Özlem Zengin Hanım da hukuki haklarını araştırıyor" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir