• DOLAR 32.257
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2404.113
  • ...
Gaziantep Hayvanat Bahçesine ara tatilde ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen, büyüklüğü ve barındırdığı hayvan türleri bakımından dünyanın önde gelen Türkiye'nin de en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ara tatilde öğrenciler başta olmak üzere yüzbinlerce kişi ziyaret etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 1.5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde kurulu, aralarında evcil ve yırtıcı hayvanlarında yer aldığı 400 türden 7 bin 500 bin hayvana ev sahipliği yapıyor.

Her yıl ziyaretçi sayısını artıran ve yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat bahçesi, okulların 9 günlük ara tatile girmesiyle birlikte öğrenciler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Hafta sonları yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Diyarbakır gibi bölge illerinden başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından ziyaretçiyi ağırlıyor.

Özellikle de tatil günlerinde büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçiler, değişik türlerde vahşi ve evcil hayvanları aynı zamanda görebilme imkânını bulabiliyor.

Hayvanat bahçesine 2 yıl önce kurulan hem nesli tükenen hem de doğada bulunan vahşi hayvanların dondurularak tanıtıldığı Zooloji ve Doğa Müzesi, yeni kurulan Tropik Kelebek Merkezi Türkiye’nin ilk ve tek Safari Parkı, en çok ziyaret edilen mekânların başında geliyor.

Hayvanat bahçesinde en çok ilgiyi Şakir isimli zürafa görüyor. Zürafa Şakir, uzun boyuyla ve sevecen hareketleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Zürafayı bu kadar yakından görme fırsatı bulan yerli ve yabancı turistler de zürafa ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, okulların ilk ara tatile girmesiyle hayvanat bahçesinin ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

400 türden 7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiğini ifade eden Özsöyler, okulların 9 günlük ara tatile girmesiyle hayvanat bahçesinin özellikle öğrencilerin ziyaret noktası olduğunu belirtti.

9 günlük tatil fırsatını iyi değerlendirmek isteyen öğrencilerin, öğretmenleri veya aileleriyle hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini, bahçedeki hayvanları yakından görme fırsatı yakaladığını belirten Özsöyler, tatilin ilk gününde yaklaşık 15 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Bahçeye gelen ziyaretçileri en güzel şekilde karşıladıklarını belirten Özsöyler, “Malumunuz okullar 9 günlük tatile girdi. Okulların 9 gün tatil olmasından dolayı da öğrenciler, öğretmenler ve aileleri şehir dışına çıkmadılar. Bu 9 günlük tatili iyi değerlendirmek isteyen öğrenciler, öğretmenler ve aileleri ile birlikte Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni tercih ettiler.” dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin her yıl büyüyen ve gelişen bir hayvanat bahçesi olduğunu ifade eden Özsöyler, 2018 yılında hayvanat bahçesini 4 milyon kişinin ziyaret ettiğini, 2019 yılında hedeflerinin 5 milyon ziyaretçi olduğunu belirtti.

“Gaziantep Hayvanat Bahçesi bu tatilde de tercih edildi”

Tatilin ilk gününden itibaren günlük olarak yaklaşık 15 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Özsöyler, “Havaların güzel gitmesi ve tatilin başlaması dolayısıyla günlük 14 binden fazla ziyaretçiyi ağırlamaya başladık. İlk ara tatilde hayvanat bahçemiz yoğun bir ilgi gördü. Bu ilgi bizleri mutlu etti. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, her tatilde olduğu gibi bu tatilde tercih edilen mekânlar arasındaki ilk yerini aldı. Özellikle çevre illerden öğrenciler akın akın bahçemize geldiler. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, şu ana kadar bu sene 4,5 milyon kişiyi ağırladı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye ve dünyaya hizmet eden bir yer halindedir. Her geçen gün ziyaretçi sayısı artmaktadır.” diye konuştu.

2019 yılının ilk 10 ayında Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 4,5 milyon kişinin ziyaret ettiği bilgisini veren Özsöyler, hayvanat bahçesini hafta içi günlük yaklaşık 3 bin kişinin ve hafta sonu ise 15-16 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

“En çok çevre illerden ziyaretçilerimiz geliyor”

Çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından da ziyaretçi ağırladıklarını belirten Özsöyler, "Özellikle de çevre illerden gelen ziyaretçilerimizin sayısı çok fazla. Gaziantep'e özellikle de hayvanat bahçesi için geliyorlar. En çok çevre illerden ziyaretçilerimiz geliyor. Çevre illerden kentimize gelen ziyaretçilerimiz aynı zamanda da Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. İnsanlar hayvanat bahçesini ziyaret ettikten sonra şehirde alışveriş yapıyorlar. Şehrin değişik kültürel yerlerini de aynı zamanda gezme fırsatı bulabiliyorlar. Gaziantep'in gezilmesi gereken tarihi yerlerini geziyorlar.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir