• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Suriye için insani yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İHH Adıyaman koordinatörlüğü, "Sen Değilsen Kim, Bugün Değilse Ne Zaman?" sloganıyla, Suriyeli savaş mağdurlarına yardım etmek için Adıyaman Valiliğinin oluruyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya 17 Ocak 2020 yılına kadar devam edecek.

 

İHH Adıyaman İl Başkanı Mahmut İzci tarafından Demokrasi Parkı'nda okunan açıklamada "İHH olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi insani ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Yaptığımız kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz projelerle 2019 yılında 9 milyon kişiye yardım ulaştırdık." dedi.

Yardımların Adıyaman İHH binasına ulaştırılması gerektiğini belirten İzci "Savaşın en büyük göçü yaklaşıyor, milyonlarca kardeşimiz sadece insani yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor. Savaşın 9’uncu yılında tüm yardımlar durma noktasına geldi. Haydi Adıyaman, her gün bombalanan Suriye’ye bomba değil yardım yağsın, kardeşlerimize yardım edecek bir sen varsın." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir