• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Bakan Soylu: Sınır duvarı çalışmalarında gelinen nokta memnuniyet verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile birlikte helikopterle Türkiye-İran sınırında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Şehit Piyade Er Sabri Bayır Hudut Takım Karakolu'na giden Bakan Soylu, sınırda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Bakan Soylu, daha sonra sınırda bir diğer bölgede bulunan 50 Numaralı Hudut Taşı'nda yapımı devam eden sınır güvenlik duvarı hakkında bilgi aldı.

Sınır duvarı yapımı hakkında açıklamada bulunan Bakan Soylu, "Ağrı'da yaklaşık 45 kilometre gelmiştik. Burada kış şartları çalışmaya çok müsaade etmiyor ama Ağrı'da toplam 87 kilometrelik sınır hattımız var. Bunun 82 kilometresine duvar yapmayı planlıyoruz. Şu anda 78 kilometresinin yolu bitti. 82 kilometrede imalat bitti, yaklaşık 10 kilometrelik kısımda imalatı biten duvarların birbirine montajlanması kaldı. Onu da sağladığımız andan itibaren kışa girmeden 2-3 kilometrelik bir eksiğimiz kalır. Burada güvenliği sağlayarak kışa girmeden çok önemli bir meseleyi bitirmiş sayıyoruz. Onları da kış bittikten sonra tamamlamış olacağız." dedi.

“Bunları almamak gibi bir lüksleri yok, alacaklar”

Soylu, Mersin'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir zanlının üzerinde DAİŞ'e katılanların listesinin çıkmasıyla ilgili, soruşturma ve değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:  "DEAŞ'a yurt içinde çok operasyon yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Muhataplarımızla bu konuyu defalarca konuştuk. Şöyle bir sonuç oluşturabiliyoruz, bunları almamak gibi bir lüksleri yok, alacaklar. Hem Birleşmiş Milletlerin kararı hem Avrupa Birliği ile imzaladığımız geri gönderme anlaşmaları hem de İnsan Hakları bildirgelerinin tamamı bu hangi ülkeye mensupsa o ülkelerin bunları almalarını şart koşuyor. Bu konuda itiraz edebilirler ama itiraz etseler dahi biz onları imzaladığımız ve hazırladığımız Acil Gönderme Belgesi ile gönderebilme imkanına sahibiz ki bir kısmını da gönderiyoruz. Yıl sonuna kadar büyük bir bölümünü göndermiş olacağız."

“Operasyonlar Kıran-7 ile bitecek değil”

Başlatılan Kıran-7 operasyonuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu: "Kıran 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve bugün başlayan Kıran-7 operasyonu, terör örgütü kış üslenmesine girmeden önce veya girerken son darbeyi vurabilmek içindi. İçişleri Bakanı olarak söylemem gerekirse, ben bu kadar anlamlı ve güzel bir sonuç verebileceğini hiç düşünmüyordum. Kış üslenmesinde erzakları ve mühimmatları konusunda çok başarılı bir sonuç elde ettik. Ayrıca teröristlerin etkisiz hale getirilmesi noktasında da arkadaşlarımız kahramanca ve çok başarılı sonuç elde ettiler. Operasyonlar Kıran-7 ile bitecek değil. Bütün disiplinimizle, çalışmamızla ve irademizle durmadan kışın terör örgütünün üzerine çöker vaziyette operasyonlarımız devam edecektir. Milletimiz rahat olsun, nefes aldırmayacağız ve bu memlekette, bu ülkenin insanına, şu güzelim coğrafyaya terörle ödettirmek istedikleri bedeli misliyle hem de birkaç misliyle karşılık vererek milletimizi rahata erdirmek şurada gördüğümüz çalışma arkadaşlarımızın yeminidir. Kuyruklarından yakaladık, bırakmayız." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir