• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uyuşturucu operasyonunda 61 şüpheli gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te geçtiğimiz haftalarda kentte “torbacı” olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik başlatılan büyük operasyonun ardından 20 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde bin 720 polisin katılımıyla helikopter destekli operasyon düzenlenmişti.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Şahinbey ilçesinin Vatan, Akdere, Beybahçe ve Fırat mahallelerinde daha önceden belirlenen adreslere yönelik çalışma başlatmış ve çalışma kapsamında uyuşturucu satıcılarına yönelik teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen 30 adrese eşzamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmişti.

Aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı operasyonda bin 720 polis görev almış, helikopter aracılığıyla mahallelerde aydınlatma gerçekleştirilirken operasyonda, drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de de destek verilmişti.

Operasyon kapsamında 4 mahalledeki sokakların tamamının girişleri kapatılmış, mahalle girişlerinde araçlar ve şüpheli kişiler aranmıştı. Düzenlenen operasyonda bazı evlerin kapılarının dışa açılır şekilde tasarlandığı, 6 sürgü konduğu ve evlerin güvenlik kamerasıyla kontrol edildiği görülmüştü.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in de çalışmaları operasyon alanında takip ettiği operasyonun bilançosu Gaziantep Valiliği tarafından açıklandı.

Operasyonda 68 eve baskın düzenlendiği, 265 işyerinin denetlendiği, 3 bin 320 aracın ve 17 bin 890 kişinin GBT sorgulaması yapıldığı, üst araması yapıldığı ve 61 şüphelinin “uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak” suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda evlerde yapılan aramalarda ise, 2 kilo 400 gram eroin, 2 kilo 500 gram esrar, 450 gram metamfetamin, 350 gram sentetik kannabinoid, 270 adet ecstasy hap, 340 adet captagon hap, 7 adet hassas terazi, 8 adet tabanca ve 4 adet pompalı tüfeğin ele geçirildiği bildirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir