• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Tarsus`ta Yaşanan Selden Dolayı Kriz Merkezi Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus`ta şiddetli yağışların vurduğu Kelahmet ve Çayboyu köylerinde meydana gelen selden dolayı bazı tedbirlerin alınması için İlçe Kriz Merkezi acil toplandı.

 

Yapılan toplatında, afet bölgesine daha önceden gönderilen kamyonlar ve ekskavatörlere ek olarak takviye kamyon ve ekskavatör gönderilmesi, bölgedeki olası elektrik kesintilerine anında müdahale edilmesi için TEDAŞ ekiplerinin bölgeyi sürekli kontrol altında tutması, gezici sağlık ekiplerinin 18 ayrı noktadaki yaklaşık 3000 çadırkentli ile yerleşik köy halkının olası sağlık sorunlarına karşı bölgede hazır olması talimatı verildi.

 

Kelahmet ve Çayboyu İlköğretim Okullarının sel nedeniyle tatil edildiğini belirten İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, \"Çayboyu İlköğretim Okulunda 25 vatandaşımızı misafir etmekteyiz. Yine bu iki köyde 200 vatandaşımıza yemek yardımı yapmaktayız\" dedi. İlçe merkezindeki pansiyonlu okulların da hazır tutulması talimatını veren Kaymakamımız Orhan Şefik Güldibi, afet bölgesine ilk etapta çok acil 200 battaniye ve 100 yatak sevk edileceğini ve ayrıca tarım arazilerinde zarar tespit çalışmaları yapılacağını, afet bölgesindeki köylerde ve çadırlarda yaşayan vatandaşların tek tek kontrol edilerek, suistimale meydan vermeden ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve her türlü yardımın hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını belirtti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir