• DOLAR 32.223
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2458.15
  • ...
Tatillerini eğitime zaman ayırarak geçiriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl ilk defa uygulanan ara tatil nedeniyle Ağrı'daki eğitimciler, tatil yapmak yerine okullarda öğrencilerin eğitimleri için projeler geliştiriyor.

Bu okullardan olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün 22 okulda faaliyete koymayı düşündüğü 'İngilizce Sokağı'nı hazırlamak ile geçiriyorlar.

Okulun koridorunda oluşturulan 'İngilizce Sokağı' ile öğrencilerin yabancı dillerini pratik yaparak öğrenmelerine imkan sunuyor. Temsili otel, hastane, banka, kütüphane ve havalimanının bulunduğu sokakta zaman geçirecek olan öğrenciler, birbirleriyle kuracakları diyaloglarla İngilizceyi daha iyi seviyede öğrenme fırsatı bulacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, "Çocukların günlük yaşamda karşılaşabileceği tüm ortamlar aslında burada oluşturulmuş. Çocuklar İngilizce konuşarak hem kendilerini geliştiriyorlar hem de pratik yapıyorlar." diyerek bu çalışmanın işlevini belirtti.

Okulun koridorunu öğrencilerin de desteğiyle resimlerle renklendirerek sokak izlenimi veren öğretmen ve öğrenciler güzel bir ortam oluşturdular.

Haftanın belirli günlerinde burada uygulamalı eğitim görecek olan öğrenciler, küçük bir şehir havası verilen sokakta birbirleriyle kuracakları diyaloglarla İngilizceyi daha iyi öğrenme fırsatı buluyor.

Yapılan çalışma hakkında konuşan Lisenin Müdürü Cemal Efe, en büyük tatillerinin öğrencilerinin yanında eğitim için çalışma yürütmek olduğunu kaydetti.

"Bizim en büyük tatilimiz öğrencilerimiz ile birlikte olmak"

Cemal Efe, "Valiliğimiz koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ev sahipliğinde başlatılan proje kapsamında bütün orta öğretimlerde İngilizce Sokağı'na başlamış bulunmaktayız. Ağrı'da bunu yapan ikinci okuluz. Ara tatilde zamanımızı nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Öğrenci ve öğretmenlerimizle eğitimde bir ses ve nefes olabilmek adına böyle bir çalışma başlattık. Bizim en büyük tatilimiz öğrencilerimiz ile birlikte olmak, onları yarınlara hazırlarken yanlarında bir rehber olarak kalmak." olduğunu belirtti.

"Tatili, proje üretmek olarak algılıyoruz"

Cemal Efe, vücudun istirahate ihtiyacını olduğunu tatilin tamamiyle dinlenmek ile geçirilmemesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

Çalışmalarda karınca kararınca destekte bulunmak amacıyla herkesin tatil olarak algıladığı bir dönemi bizler çalışıp, okulumuzu renklendirerek eğitimi sınıf dışına çıkarıp projeler üretmek olarak algılıyoruz. Bu nokta itibari ile de çalışmalarımız devam ediyor. Bütün okullarda olduğu gibi bizde de bundan sonra da hep böyle devam edecek. Elbette istirahate ihtiyacı var vücudun, elbette dinlenilip, gezilecek fakat hayatın anlamı ve varoluş nedeni bunlardan ibaret değildir. Biz bunları gerçekleştirirken asıl hedefimiz, kitlemiz olan öğrencilerimizi de ve okullarımızı ihmal etmemeliyiz. Mutlak surette her işin bir zamanı ardır. Ama hayat hep dinlenmekten ibaret değildir.

Okulda eğitim gören ve ara tatilde 'İngilizce Sokağı'nı hazırlayan öğretmenlerine yardım etmek için çabalayan öğrencilerden Esra Çelik, derslerden önce gelip burada pratik yapma imkanını elde ettiklerini söyledi.

Esra Çelik, "Ağrı'da başlatılan bu projede öğretmenlerimiz ile beraber çalışmada yer almaktan çok mutluyuz. Burada havalimanı, restoran, hediyelik eşya dükkanı, sinema, otelin resepsiyonu olarak çizimlerimizi yapmış bulunmaktayız. Şuanda da boyama çalışması yapmaktayız. İngilizcenin korkulacak bir dil olmadığını, görseller ve uygulamalarla daha akılcı olacağını bildiğimiz için böyle bir çalışma yaptık. Derslerden önce gelip burada uygulamamızı yapacağız ve görsellerle daha hafızamıza oturtmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"Öğrenmenin onlara çok şey katabileceğini göstermeye çalışıyoruz"

Lisede İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve bu projede katkısı olan Samet Baytar, "Kasım ayında verdiğimiz bu ara tatilde, boş vaktimizi öğrencilerimizle daha faydalı geçirmek amacıyla ve bir yandan da öğrencilerimize İngilizceyi sevdirmek, İngilizcenin korkulacak bir dil olmadığını göstermek için daha çok onları cezbedecek bir şey olduğunu, öğrenmenin onlara çok şey katabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Buradaki havaalanı, hastane konseptlerde kullanarak öğrencilere daha çok fayda sağlayacağını göstermek amacıyla öğrencilerimizin katkılarıyla kolektif bir şekilde böyle bir çalışma yapmayı planladık." ifadelerini kullandı.

Resim öğretmeni Selda Gümüşer ise yapılan çalışma hakkında şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin görsel alglarını daha çok değiştirmek amaçlı İngilizcelerini geliştirmek için pratik yaparak böyle bir projeye dahil olduk. İngilizce öğretmenlerimize destek vererek çocuklarla birlikte böyle bir çalışma yaptık. Bu sayede pratik yaparak İngilizcelerini daha çok geliştireceklerini düşünüyoruz. Görseller ile daha çok akılda kalacak. Belki biz öncü oluruz. Diğer okul ve branşlarımız koridorlarımızı daha fazla görsellerle doldurarak çocuklarımızın daha fazla öğrenmelerini hızlandırabileceğimize inanıyoruz." (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir