• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Van Sokakları Sular Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da geçtiğimiz günlerde yağan karın ardından havaların ısınması ile eriyen karlar adeta cadde ve sokakları sular altında bıraktı. Mahalle sakinleri ise belediyeye tepki göstererek belediyenin işlek caddelerdeki karı temizleyip mahalle ve sokakları unuttuğunu söyledi.
 
Olaya tepki gösteren Halil Ağa Mahallesi sakinlerinden Hacı Celal Örtmen, Van`ın merkezinin temizlendiğini ancak kendi mahalleleri başta olmak üzere birçok mahalle ve sokağın temizlenmediğini belirterek, "Cumhuriyet ve Maraş Caddeleri gibi kentin işlek kesimleri anında temizlenirken bizim mahallelerimiz kar yağışının üzerinden günler geçmesine rağmen temizlenmedi. Gördüğünüz gibi cadde ve sokaklarımız sular altında kaldı. Evlerimizden dışarı çıkamıyoruz. Hemen gelip buraları temizlesinler demiyoruz. Bir gün sonra temizlesinler. Yeter ki ortalık çamur deryasına dönüşmeden temizlesinler" dedi.
 
Örtmen, mahallelerinin altyapısının kötü olduğunu aktararak, "Zaten buraların altyapısı yıllardır berbat bir haldedir. Bunu yapamıyorlarsa en azından bu karı zamanında temizlesinler de ortalık bu hale gelmesin" sözleriyle tepkisini dile getirdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir