• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli gazeteci işgalcilerin ateşiyle gözünden yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

El-Halil'in kuzeybatısındaki Surif beldesinde siyonist işgalciler ile Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve gazeteci Muaz El-Amarine'nin mermiyle gözünden yaralandığını ifade edildi. 

Filistin Kızılay Derneği, gazeteci El-Amarine'nin hastaneye kaldırıldığını, ilk yardım ekiplerinin El-Amarine'ye ve çatışmalar sırasında bacağından yaralanan bir başka gence de müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Çatışmaların Surif beldesi arazilerine Yahudi yerleşimi için el konulmasını protesto için düzenlenen gösteriye işgalci çetelerin müdahalesi üzerine patlak verdiği, işgal askerlerinin göstericilerin üzerine ses bombası, göz yaşartıcı bomba attığı silahlarla ateş açtığı kaydedildi.

Kalkiliya'nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde de işgalcilerin haftalık protesto yürüyüşüne müdahalesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

İşgal askerlerinin köyün 2003 yılından bu yana kapalı olan girişinin açılmasını isteyen göstericilere ateş açtığı, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı bildirildi.

Haftalık yürüyüşün koordinatörü Murad Şityevi, onlarca göstericinin işgalci çetelerin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.

İşgalci terör rejiminin dün Cuma namazından sonra Beytlahim'in kuzeyinde işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıları protesto için düzenlenen gösteriye de müdahale ettiği kaydedildi. (İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir