• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Konteynır Yangınlarında İhmali Olanlara Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin ardından çadır ve konteynırlarda meydana gelen yangınlarda birçok kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

 

17 Aralık 2012 tarihinde Tahirpaşa Konteynır Kenti`nde çıkan yangın hakkında bir araştırma yapan Van Acil Afet ve Durum Müdürlüğü yangın kaynağını belirleyerek, yangına sebebiyet veren vatandaş hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Van Acil Afet ve Durum Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada Tahirpaşa Konteyner Kenti`nde bir vatandaşa tahsis edilen 553 nolu konteynerda 17.12.2012 tarihinde meydana gelen yangın, kent yönetimince yangın söndürücülerle müdahale edildiği ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü ifade edilerek, \"Olay sonrası ekiplerin yaptığı incelemede meydana gelen yangının, vatandaşın ısıtıcıları açık bırakması sonucu elektrik sisteminden kaynaklandığı anlaşılmış, çıkan yangında konteynır kullanılmaz hale gelmiştir\" denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadeler kaydedildi: \"Yetkililer tarafından yangın sonrası araştırma ve inceleme başlatılarak, konteynır tahsis edilen vatandaşın ihmali görülmüş, olayla ilgili gerekli yasal işlem ve tahkikat başlatılmıştır. Ayrıca; kış mevsiminde bulunulması sebebiyle vatandaşlarımızdan ısıtıcı ve elektrikli ev aletlerini açık bırakılmamaları hususunu önemle rica ederiz.\" (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir