• DOLAR 32.509
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2405.867
  • ...
Dowaba: Gerçek bir kalkınma için İslam ekonomisi şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Uluslararası İş Forumu (IBF) ve Avrupa İslami Finans ve Ekonomi Akademisi (EAIFE) ortaklığında düzenlenen "Gerçekler ve Yükümlülükler Işığında İslami Mali Pazarlar" konulu konferans MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panelde söz alan Avrupa İslami Finans ve Ekonomi Akademisi (EAIFE) Başkanı Eşref Dowaba, dünyayı yönetenlerin parayı elinde tutan kişiler olduğunu ifade etti.

Parayı yönetebilmek için başarılı iş adamlarına ihtiyaç olduğunu söyleyen Dowaba, "… Bir kısmınız Allah’ın lutfundan rızık aramak üzere yeryüzünde yol tepecek, diğerleri de Allah yolunda çarpışacaktır…" ayetine atıfta bulunarak Kur'an-ı Kerim'de rollerin, uzmanlığına göre dağılımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dowaba, islami para ve mali kuruluşların önemine dikkat çeken Dowaba, "Tüm bunlar birçok İslam devletinde İslami piyasa kurmanın yolunu açmıştır. İnsaflı hiç kimse devletlerin mali piyasalarının değerini inkar edemez. Ekonomi, kalkınma için esas kaidedir. Hiç bir ekonomi, bu piyasalara önem vermeden somut sonuçlar elde etmeyi başaramaz. Bu, mali evrakların tedavülünü kolaylaştırıyor. Gerçek bir kalkınma için İslam ekonomisi kurallarının gerçekleştirilmesi gerek." dedi.

Dowaba, "Para piyasalarına girmeden, borsa piyasalarına girmeden, senetleri yönetmeden ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi mümkün değil. Türk lirasının zayıflamasına şahit olduk. Herhangi bir ekonomik gerekçe olmamasına rağmen Türk lirasının değeri düşürüldü. Bu şunu gösteriyor ki para piyasalarında daha güçlü olmamız gerekiyor. İslam ekonomisini somutlaştırmanın zamanı gelmiştir. İstanbul’un İslam ekonomisinin başkenti olması önerisinde bulunduk. İstanbul’un özel bir coğrafi noktada bulunmasından dolayı bu olabilir." diye konuştu. (İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir