• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
 Hindular Keşmirli Bir Genci Öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan, Keşmir işgaline kanla devam ediyor. Haksız tutuklamaların ve yasakların durmaksızın arttığı bölgede bugün bir Keşmirli genç öldürüldü.
 
Hindistan askeri güçleri Saidpora kasabasında gerçekleştirdikleri operasyonda bir genci öldürdü. Gencin cesetine Camnu`nun Rehari bölgesindeki bir yol üzerinde ulaşıldı.
 
Bununla yanında Srinigar`ın birçok bölgesinde bugün eylem olduğu belirtildi.
 
PAKİSTAN GÖRÜŞMESİ
 
Öte yandan dün Keşmirli bir delegasyon Pakistan Başbakanı Pervez Eşref`le bir araya geldi. Bütün Partiler Hürriyet Konferansı delegasyonu ile Başbakan Keşmir sorunun çözümünü tartıştı.Toplantıya Keşmirli lider Bütün Partiler Hürriyet Konferansı Başkanı Mirvaz Ömer Faruk başkanlık etti.
 
Toplantı sonrası Başbakan Eşref "Pakistan`ın bütün partileri Keşmir üzerinde bir ittifak halinde, Hürriyet Konferansı`yla olan istişaremiz olumlu geçti" diye konuştu.
 
Bütün Partiler Hürriyet Konferansı Başkanı Ömer Faruk, Pakistan Başbakanı ve halkına Keşmir`e olan koşulsuz desteği için teşekkür etti.
 
Hindistan işgali altındaki Keşmir`de 1989`dan beri on binlerce Hint askeri konuşlanmış durumda. Keşmirliler,  Hindistan ile Pakistan`ın ayrılmasından beri bağımsızlıkları için mücadele ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir