• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
2014 Soçi Kış Olimpiyatlarına Katılım FSB İzni İle Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

SOÇİ - 2014 Kış Olimpiyat oyunlarına seyirci olarak katılmak isteyenler, Rus Federal Güvenlik Sevisi FSB tarafından onay aldıktan sonra katılabilecek. Hükümetin aldığı taslak karara göre, yolcu bileti satın aldıktan sonra dosyasını FSB (Rus Federal Güvenlik Sevisi) kontrol edecek.

 

Taslağa göre, Olimpiyat ziyaretçisinin dosyasını kontrol ettikten sonra özel bir kart verilecek. Seyirciler, \"seyirciler kayıt sistemi \" ile kaydedilecektir. Eğer Bilet sahibi FSB kontrolünü geçemediyse ve bir kart alamadıysa, bilet iadesi yapıp parasını alacak. Olimpiyat etkinlikleri için hiçbir kayıt kartı olmadan yalnızca Olimpiyat kimliği ve akreditasyon sahipleri katılabilecek.

 

Vedomosti gazetenin verdiği habere göre, FSB`nin başka ülkelerdeki Olimpiyat oyunlarını dikkate alarak kart güvenliği kararı aldığı belirtiliyor. Kayıt kartı verilmesi için ayrıca \"Soçi-2014\" Organizasyon Komitesi kurulacak ve ayrıca kart prosedürleri olacak.

 

Siyasi analist Vyacheslav Igrunov`a göre, FSB sadece Rus vatandaşlarını kontrol edecek. Igrunov, Olimpiyatlara katılacak olan yabancıları kontrol etmek için FSB`nin yeterli bilgi kaynağının olmadığını savunuyor. Igrunov, FSB`nin böyle bir uygulamayı yapmasının nedeni ise Kuzey Kafkasya`daki tehlikeli duruma bağlıyor.

Bilindiği üzere Soçi-2014 Olimpiyat Oyunları, Kuzey Kafkasya sivil örgütler ve Kuzey Kafkasya halkları tarafından protesto ediliyor.
(Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir