• DOLAR 32.262
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2441.05
  • ...
Gaziantep'te kumar, uyuşturucu ve hırsızlık operasyonları: 257 kişi hakkında işlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde yapılan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 35 kişi yakalanırken, uyuşturucu ile ilgili 27, hırsızlık ile ilgili 6 ve kabahatler kanunuyla ilgili de 99 kişi olmak üzere toplam 257 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamasının yapıldığı belirtildi.

Çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği uygulamada, 6 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca parçaları, 31 adet tüfek, bir adet çalıntı televizyon, bir adet çalıntı cep telefonu, bir adet hacizli yakalamalı araç, bir adet bıçak, 2 adet kesici alet, bir adet el matkabı ve bir adet mengene ele geçirildi.

Uyuşturucu satıcıları suçüstü yakalandı

Şahinbey ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda H.K, G.D. ve R.K. isimli şüpheliler, uyuşturucu madde satarken suçüstü yakalandı.

H.K. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında 2.26 gram metamfetamin madde ele geçirildi. H.K. İsimli şüpheliye "uyuşturucu madde ticaretinden" G.D. ve R.K. isimli şüphelilere ise "uyuşturucu madde kullanmaktan" işlem yapıldı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şahinbey ilçesi Esentepe Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan şüphelinin yapılan üst aramasında bir miktar çeşitli uyuşturucu madde ve 30 TL ele geçirildi.

Şüpheliye "uyuşturucu madde ticaretinden" işlem yapıldığı belirtildi.

Evinde uyuşturucu ile yakalanan şüpheli gözaltına alındı

Şahinbey ilçesinin Onur Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda evde yapılan aramada, 6 kök Hint keneviri, 100 gram esrar maddesi ve 100 gram yaş Hint keneviri ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ş.Y. isimli şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

4 şüpheli gasp ve kapkaçtan tutuklandı

Kentte meydana gelen gasp ve kapkaç olaylarının şüphelileri olan ve benzer suçlardan kaydı bulunan 4 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

8 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisi yakalandı

Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'nde yapılan uygulamada ise şüphe üzerine durdurulmak istenen ve "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı.

Şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında cezaevi firarisi olduğu ve 8 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şahinbey İlçesi Allaben Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda evde yapılan aramada, bir adet oyun makinesi, 3 adet televizyon, oyun kartları ve pulları ele geçirildi.

Kumar operasyonunda 77 gözaltı

Kumar oynayan 70 şüpheli ve kumar oyununu organize eden, yer ve imkan sağlayan 9 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

Şahinbey ilçesi Bey Mahallesi'nde bulunan bir adreste kumar oynadıkları ve oynattıkları tespit edilen şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden kumar oynadığı tespit edilen 5 şüpheli hakkında idari para cezası verildiği ve kumar oynatan 2 şüpheli hakkında da başlatılan yasal işlemlerin devam ettiği bildirildi.

520 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi'nde bulunan bir depoda yapılan aramada, 520 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Sigaralara el konulurken, gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen şüpheli hakkında başlatılan yasal işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Kaçak silah imalatçısına baskın

Şehitkamil ilçesinin 29 Ekim Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında bulunan kaçak silah imalathanesine yapılan operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda evde yapılan aramada, 3 adet tabanca, 22 adet dolu fişek, çok sayıda tabanca parçaları, bir adet el matkabı, bir adet mengene ve bir adet bıçak ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan K.G. isimli şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir