• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Asayiş uygulamasında aranan 51 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde yapılan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 51 kişi yakalanırken, uyuşturucu ile ilgili 12, hırsızlık ile ilgili 25 ve kabahatler kanunuyla ilgili de 69 kişi olmak üzere toplam 275 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamasının yapıldığı belirtildi.

Çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği uygulamada, 5 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, bir adet kurusıkı silah, 39 adet fişek, 10 adet kartuş, 2 kapsam dışı bıçak, 324 paket gümrük kaçağı sigara, 2 adet buluntu kimlik kartı, bir adet cep telefonu, bir adet barkod kredi kartı okuyucu, 3 adet hacizli yakalamalı araç, 2 adet hacizli yakalamalı motosiklet, bir adet çakar lambalı motosiklet, 2 adet çalıntı motosiklet, bir adet çalıntı araç ele geçirildi.

Biri 7, diğeri 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki kişi yakalandı

Şehitkamil ilçesinde şüphe üzerine durdurulan H.İ.Y. isimli şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında 5 ayrı dosyadan hırsızlık suçundan arandığı ve yaklaşık 7 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Şehitkamil ilçesindeki uygulama noktasında durdurulmak istenen diğer bir şüpheli ise, polisi görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli K.D'nin yapılan GBT sorgulamasında "uyuşturucu ticareti yapmak suçundan" 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Her iki şüpheli de gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Kamera hırsızı suçüstü yakalandı

Şehitkamil ilçesinin Fatih Mahallesi Abdülkadir Aksu Bulvarı üzerinde devriye gezen polis, duvardan atlayan bir şüpheliyi durdurmak istedi. Şüpheli kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin elinde bulunan 2 adet kamerayı çevrede bulunan bir sitenin duvarından söktüğü tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'nde durumundan şüphelenilerek durdurulan O.B. isimli şüpheli şahsın yapılan üst aramasında, bir adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 8 adet fişek ve 50 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüpheli ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Öte yandan kentte 17 farklı işyerinde yapılan aramalarda çeşitli marka ve logolarda 79 bin 259 adet sahte temizlik ürünü ele geçirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir