• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Hollanda`da İmam Hatip Lisesi İçin İlk Adım Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda`da bir yılını dolduran Türkiye`nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Hollanda’daki Türk basın mensupları ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Ünver,  önemli projelerinden birinin Hollanda’da açılmasını istedikleri ve bu yönde ilk adımın da atıldığı  imam hatip lisesi  olduğunu söyledi. Ünver, “Bu çok faydalı olacak ve aynı zamanda da Hollanda’nın yıllardır imamlar burada yetişsin isteğine de bir cevap olabilecek. Burada üç-dört yıllık imam hatip lisesini bitiren öğrenci daha sonra Türkiye’ye giderek orada imam yetiştiren İlahiyat Fakültesi’ne devam edecekler. Orayı da bitirdikten sonra yetişmiş birer imam olarak tekrar Hollanda’ya dönecek olan bu imamlar burada daha faydalı olabilecekler Bu projeyi, bu konuya yakın duran dini konularda hizmet veren sivil toplum kuruluşları ile birlikte istişare ettik ve hemfikir olduk.” şeklinde konuştu.

Ünver, eğitimi destekleme yönünde burs verdiklerini bu yıl bine yakın öğrenciye burs verildiğini ayrıca bu yıl üniversiteye devam eden öğrencilere de burs verildiğini söyledi.

Yardımcı din görevlileri hazırlanıyor

Camilerde bilhassa çocukların eğitimleri ile ilgilenecek yardımcı din görevlilerinin istihdam edileceğini belirten Ünver, yardımcı din görevlilerinin alınacağını bildirerek bu amaçla aylar önce yapılan çağırıya 200’ün üzerinde müracaat olduğunu bunun umduklarının üstünde bir rakam olduğunu dolayısıyla sevindirici olduğunu söyledi. Camilerin sadece namaz kılmak için gidilen yerler olmadığını, bilhassa çok hareketli yerler olduğunu söyleyen Ünver çeşitli konularda seminer ve konferanslar düzenlendiğini bu vesileyle namaz kılmayanlarında camiye geldiklerini bunun da ayrıca sevindirici olduğunu belirtiyor.

Koruyucu aile konusu ile de ilgileneceğiz 

Koruyucu aile konusuyla da yakından ilgileneceklerini ifade eden Ünver, “Koruyucu aile konusunda da bir inisiyatif almak istiyoruz. Bunun için Hollanda’nın resmi makamları ile görüşmeler yaptık. Onlarla da bir protokol çerçevesinde neler yapabileceğimize bakıyoruz.  STK’larımızla bir araya gelip hep birlikte neler yapabiliriz bunu da görüşeceğiz.” dedi. Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir