• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
TÜBİTAK’ın bilim programlarına başvurular başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜBİTAK’ın bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasını amaçlayan 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı proje başvuruları başladı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından yürütülen programların başvuruları 24 Ekim – 9 Aralık 2019 tarihleri arasında http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir.

4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI DESTEKLEME PROGRAMI

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ile bilimin toplumla buluşturulmasını ve toplumda yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla desteklenen projelerde bilimsel olguların görsel anlatım ve etkileşimli uygulamalar aracılığıyla anlaşılır bir biçimde aktarılması, böylece gençlerin merak etme, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

4005 YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI DESTEKLEME PROGRAMI

4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ile öğretmenlere ve akademisyenlere kendi alanlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri kazandıracak etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanıyor. Böylece öğretmenler ve akademisyenler, öğrencilerin öğrenme isteklerini artırmaya, olumlu tutum geliştirmelerine ve öğrencilerde ilgi ve merak uyandırmaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı bulabiliyor.

4007 BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla, katılımcılarda çeşitli bilim dallarında farkındalık oluşturan, katılımcıların bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlayan ve katılımcılara bilimsel düşünme becerilerini kazandıran etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesi hedefleniyor. Tüm programlara doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji alanları ile tıbbi, tarımsal, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında projelerle başvuru yapılabiliyor. Başvurular ve çağrılar ile ilgili detaylı bilgiye “https://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr/” adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir