• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 15 Kişiyi Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri bu sabah (29 Ekim Salı) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 15 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka’da gözaltına alınan Filistinlilerin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları şüphesiyle aranan kişiler olduklarını öne sürdü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus’un kuzeyindeki Asira Eş-Şimaliyye beldesine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını ve Cemal Amir Ravacibe, Alâ Ali Şûli, Usame Cevad Sevalime ve Aziz Şûli’yi gözaltına aldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, onlarca işgal askeri Cenin’in batısındaki Burgin beldesine baskın düzenledi. Ali Kablavi ve Kasir Kablavi isimli gençleri gözaltına alan işgal güçlerinin Said Kablavi isimli gencin babasına da oğlunun 24 saat içinde teslim olması gerektiğini söylediği belirtildi.

İşgal güçleri Nablus’un doğusundaki Rucib beldesinde El-Halebi ailesine ait birkaç eve baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde ayrıca Selfit’in kuzeyindeki Sekaka beldesi sakinlerinden Yahya Harb’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.

İşgal güçleri Kudüs kentinde de Ahmed Adil Kadmani isimli genci Es-Savane Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Eriha kentindeki Akabetu Ceber Kampı’nda işgal güçleriyle kamp sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı ve Filistinli gençlerin işgal ordusu devriyelerine molotof kokteyli attığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir