• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
​"Şifalı bitkiler hastalanmadan önce tüketilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber özellikle çocuklarda başlayan soğuk algınlıklarına karşı tüketilen şifalı bitkiler ile ilgili tavsiyelerde bulunan aktar Güzel İnan, cevizli sucuk, pekmez ve pestil gibi doğal ürünlerin kullanımı ile hastalıklara karşı tedbir alınabileceğini belirtti.

Havaların soğumasıyla beraber artan soğuk algınlıkları vatandaşları, şifalı bitkileri tüketmeye yönlendiriyor.

Bitkilerin tüketimi noktasında vatandaşlara tavsiyelerde bulunan İnan, "Vatandaşların özellikle rağbet gösterdikleri bitkiler, soğuk algınlığına karşı olan ürünlerdir. Bunların başında ıhlamur, tarçın, zencefil gibi bitkiler geliyor. Bizim vatandaşlara tavsiyemiz hastalanmayı beklemesinler. Bitkisel ürünleri hastalık öncesinden de kullanarak bunun tedbirini alabilir, önüne geçebilirler." dedi.

Bitki satan aktarcıların doktor olmadıklarını hatırlatan İnan, "Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa bitkilerin yan etkisi olmaz. Fakat şunu hatırlatmak gerekirse bitki satan esnaf doktor değillerdir. Bizler vatandaşlara öncelikle doktora gitmelerini tavsiye ederiz. Bitki kullanımı konusunda önerimiz, basit hastalıklar dediğimiz soğuk algınlığı, üşütmeye bağlı nezle ve griptir. Nitekim belirtilen bu tür hastalıklarda doktorlar da antibiyotik kullanımını tavsiye etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Soğuk algınlığında ıhlamur, zencefil, tarçın, adaçayı, papatya gibi bitkiler tüketilmeli"

Soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavi sürecinde ilk yapılması gerekenin dinlenme olduğuna vurgu yapan İnan, "İyi bir şekilde dinlenip gıdalar sağlıklı bir şekilde alınması durumunda tavsiye ettiğimiz ıhlamur, zencefil, tarçın, adaçayı, papatya ve buna benzer bitkileri kullanabilirler." şeklinde konuştu.

İnan, "Özellikle soğuk algınlığından kaynaklı göğüs ağrısına ve öksürük için hatmi çiçeğinin sütle karışımını öneririz. Bilhassa çocuklarda öksürük çok olduğundan, diğer bitkilerin de ağır gelebilmesi ihtimalinden dolayı hatmi çiçeğinin kaynatılarak sütle, bal ile ve bir dilim muz eklenerek karıştırılması çocuklar açısından faydalıdır." diye belirtti.

Doğal ürünlerin zamanlamasının gelişi güzel olmadığına dikkat çeken İnan, "Özellikle şu an bağ bozum zamanıdır. Cevizli sucuklar, pekmezler ve pestiller üretiliyor. Bu ürün ve mahsullerin bu dönemde çıkması boşuna değil, muhakkak bir sebebi vardır. İşte bizler bunları tükettiğimiz zaman kış mevsimine hazırlıklı girmiş oluruz." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir