• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
TPAO İşçilerine `Skala` Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, 3 bin 450 işçiyi ilgilendiren skala ücret düzenlemesine yönelik müjde verdi.
Başkan Tekik yaptığı açıklamada, "4 yıldır ücret düzenlemesi ile ilgili verdiğimiz mücadele başarıyla sonuçlandı" dedi.
 
Petrol İş Sendikası olarak bu konuda büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Tekik, "En sonda 3 bin 450 işçiyi ilgilendiren ücret düzenlemesiyle ilgili TPAO Genel Müdürlük bünyesinde yönetim kuruluyla masaya oturarak Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere ücret düzenlemesine noktayı koyduk" şeklinde konuştu.
 
Ücret düzenlemesiyle ilgili son 4 yıldır işçi arkadaşlarla beraber seslerini duyurmak için eylemler yaptıklarını belirten Tekik, "Bakanlarla, Milletvekilleriyle ve TPAO yetkilileriyle görüştük. Tabi sonuç olarak geldiğimiz aşamada TPAO`nun yönetim kurulu doğruyu görerek işçilere yönelik ücret düzenlemesi kararı aldı. İki gün önce TPAO yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde ücret düzenlemesine yönelik karar aldık. Ocak ayından itibaren resmiyete gerçek olan ücret iyileştirmesinde 3 bin 450 işçinin günlüğü 50 TL olan işçinin aylık maaşına 500 TL, 60, 70, 80, 90 TL olan günlük işçi ücretine ise kademeli olarak en yüksek 400 TL en düşük 200 TL arasında değişecek " dedi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir