• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Veliler Okulların Tatil Edilmemesine Tepki Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da 2 gündür etkisini artıran kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerden taşımalı gelen öğrencilere okullar tatil edilirken merkezdeki okulların tatil edilmemesi velilerin tepkisine neden oldu. Çok sayıda veli yoğun kar yağışı nedeniyle çocukların okula göndermedi. Sınıflar boş kaldı.

 

Servislerin Kaza Yapma Riski Var
Çocuklarını yoğun kar yağışı nedeniyle okula göndermediğini söyleyen Murat Çiçek, alınan karara tepki gösterdi. Çiçek, \"Bu havada çocuklarımı okula gönderemiyorum. Zaten gidemiyorlar da kardan dolayı. Okulun mevcudu bin kişiyse 100 kişi bile gitmemiştir. O da evi okula yakın olanlar gitmiştir. Evi okula uzak olanlar gidememiştir. Böyle bir günde okulun birkaç gün tatil olması gerekir. Onlar oturdukları rahat yerden bizim yerimize karar verebiliyorlar. Ya yolları temizlesinler ya da okulları tatil etsinler. Okul servisleriyle okula giden öğrencilerin kaza yapma riski de var\" diye konuştu.

 

\"Çocuklarımız Ufak Gidemiyorlar\"
Çocuklarını okula göndermeyen bir başka veli İdris Çiçek de, okulların tatil edilmemesine tepki göstererek, \"Bu şartlarda okulun tatil olması lazım. Çocuklarımız da ufak gidemezler. Ben de çocuğumu kardan dolayı göndermedin. Bu karda da göndermek biraz saçma olur bence. Bütün velilerin de böyle düşünmesi lazım\" ifadelerini kullandı.

 

Okulların tatil olmaması nedeniyle zorunlu olarak okula gittiklerini söyleyen öğrenciler ise, sabahın erken saatlerinde soğuktan çok etkilendiklerini belirterek, birçok öğrencinin bu nedenle okula gelmediğini söyledi. Sadece köylerde okulların tatil edildiğini ifade eden öğrenciler, yetkililere seslenerek merkezdeki okulların da tatil edilmesini istedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir