• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Koreli Yönetmen, Mavi Marmara`yı Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

Geçtiğimiz yıl Gazze`ye insani yardım götürmek ve israil`in Gazze`ye uyguladığı haksız ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin onlarca aktivistinden biri olan Güney Koreli Yönetmen Iara Lee, Mavi Marmara saldırısının birinci yıldönümü dolayısıyla Türkiye`ye geldi.

Gemideki saldırı anını profesyonelce görüntüleyip sonrasında çektiği görüntüleri siyonist israil askerlerinden gizlemeyi başaran Iara Lee, bu görüntülerden Cultures of Resistance ( Direniş Kültürü) isimli bir belgesel yaptı.

GEMİDEKİLER YAŞADIKLARINI BİREBİR ANLATMALI

Marmara İlahiyat Fakültesi`nde dün gerçekleşen Mavi Marmara konulu panelde belgeseli izleyici ile buluşturan Lee konuşmasında; batıda basının olayları olduğu gibi yansıtmadığını bu sebeple bu ülkelerde bizzat yaşamayı, oradaki insanların izlenimlerini birebir aktarmayı tercih ettiğini belirtti. Iara Lee, olayları bizzat yaşayanların kendi dillerinde en iyi şekilde ifade edebileceklerinin ve bu sebeple yerel insanların izlenimlerini birebir aktarmalarının çok önemli olduğunun da altını çizdi. Batıda manevi değerlerin çok zayıf olduğunu, daha çok herkesin tüketim odaklı yaşandığını belirten Lee, barış için silahsız direnişlerin her zaman daha etkili olduğunu söyledi.

KİMSE SALDIRI ESNASINDA KORKMADI

Türkiye`de insanların dünya adaleti için çabalamalarından çok etkilendiğini ve bunun en güzel örneğinin de Mavi Marmara`da yaşandığını belirten Lee, israil askerlerinin saldırısı esnasında gemide hiç kimsede korku olmamasına çok şaşırdığını ve israil yetkililerinin zaman zaman insanları sindirmek için ``keşke daha fazla öldürseydik!`` dediklerini ancak bunun daha büyük tepkilere yol açacağını söylediklerini aktardı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir