• DOLAR 34.19
  • EURO 38.221
  • ALTIN 2907.91
  • ...
"Öğrencilerimizde vicdan oluşumunu destekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri, Afrika'da su kuyusu açmak için kermes düzenledi.

Hazreti Muhammed'in "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir." Hadis-i şerifinden etkilenerek Afrika'daki insanlara yardımcı olmak için kermes düzenlediklerini belirten öğrenciler hayırlı bir iş yaptıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Öğrencilerin vicdani sorumluluklarını geliştirmelerine yardımcı olmak için onların düzenledikleri kermese yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Oku Müdürü Abdulkerim Işık ise "Adıyaman Anadolu Lisesi olarak 'Afrika'da Su Kuyusu Açıyoruz' projesinin basamaklarından birisi olan yardım kermesimizi düzenledik. Bu konuda özellikle öğrencilerimiz, Aile Okul Birliğimiz, oluşturduğumuz komisyonumuz ve davetlilerimiz katkılarıyla bu işi bereketlendiriyor. Biz bu çaba ile öğrencilerimizde bir vicdan oluşumunu destekliyoruz. Dünyada oluşan her türlü mağduriyetin, haksızlığın, yoksulluğun karşısında biz de varız. Bu sorumluluğa karşı görevimizi burada bir vicdan uyanışıyla harekete geçirmek istiyoruz. Biz mağdur edenlerin değil, mağdur olanların yanında olmak adıyla en çok suya ihtiyaç duyulan Afrika'da bir su kuyusu açacak öğrencilerimiz. Biz bütün bileşenlerimizle vicdanın sesi olmaya, yoksulların, mağdurların ve muhtaçların yanında yer almaya çabalıyoruz. Bu çabamıza da çocuklarımızın dünyaya karşı ses vermelerini amaçlıyoruz." dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Meryem Göğüs de "Okulumuzda her sene düzenlediğimiz kermesimizi bu sene de Afrika'da su bekleyen kardeşlerimiz için düzenledik. Peygamber Efendimizin 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.'  hadisi bize yol gösterici oldu. Onlar orada tok olsun ki biz burada rahat yatalım diye düzenledik bu kermesi." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Beyza Nur Balcı ile Ayşe Turan da böyle bir kermesi düzenlemekten dolayı duydukları sevinci aktardılar. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir