• DOLAR 32.219
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2471.481
  • ...
'Harekat bölgesinde şu ana kadar 40 mayın ve 227 EYP etkisiz hale getirildi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son gelişmeleri açıklamak üzere Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Barış Pınar'a Harekatı alanında yabancı basın mensuplarının katılımıyla bir basın turu icra edildiğini belirten Aktop, "23 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı koordinesinde ve birliklerimiz refakatinde, Barış Pınar'a Harekât alanında yabancı basın mensuplarının katılımıyla bir basın turu icra edilmiştir. Bu vesileyle bugüne kadar icra ettiğimiz tüm harekâtlarda olduğu gibi bu harekatta da sivil-masun insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara ve çevreye zarar vermediğimiz yerinde görülmüştür." ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar 40 mayın ve 227 EYP etkisiz hale getirildi"

Harekat bölgesinde şu ana kadar 40 mayın ve 227 EYP etkisiz hale getirildiğini ifade eden Yarbay Aktop, "Yabancı basın turu kapsamında Tel Abyad'ta DEAŞ'lı teröristlerin tutulduğu PYD/YPG'li teröristler tarafından boşaltılan hapishane de yerinde görülmüştür. Harekât alanında emniyet ve güvenliğin tesis edilmesi, bölge halkının güvenli ve gönüllü bir şekilde evlerine geri dönebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması maksadıyla detaylı ve son derece hassas bir çalışma sonucunda tespit edilen 40 adet mayın ve 227 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir." şeklinde konuştu.

"Kilometrelerce uzunluktaki tüneller kullanılamaz hale getirildi"

Kilometrelerce uzunluktaki tünellerin iş makinaları ile kullanılamaz hale getirildiğini belirten Aktop, "Özellikle meskûn mahallerde terör örgütü unsurlarınca inşa edilmiş ve şehrin bir ağ gibi saran kilometrelerce uzunluktaki tüneller birer birer tespit edilerek iş makinaları ile kullanılamaz hale getirilmektedir. Kontrol sağlanan mahallelerde devletin diğer kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak hayatın normale dönmesi çalışmalarına devam edilmektedir." dedi.

"Soçi'de varılan mutabakat hükümlerin hayata geçirilmesi için Ruslar ile çalışmalar devam ediyor"

Soçi'de varılan mutabakat hükümlerin hayata geçirilmesi için Ruslar ile çalışmaların devam etiğini ifade eden Aktop, "Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tel Abyad'da kurulan fırından ekmek dağıtmakta, ilk yardım istasyonundan başta çocuklar olmak üzere bölge halkına sağlık desteği sunulmaktadır. Harekât alanında birliklerimiz bulundukları hatlarda her türlü emniyet tedbirini alarak, keşif ve gözetleme faaliyetlerine devam etmektedir. 22 Ekim 2019'da Soçi'de varılan mutabakat hükümlerin hayata geçirilmesi ve kontrolü maksadıyla oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir