• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Devlet Eliyle Oynanan Kumara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - 2012 yılını geride bırakıp yeni bir yıla yaklaştığımız şu günlerde Milli piyango satıcılarının sayısındaki artış dikkat çekti. Yaklaşık 30 milyon adet biletin satılacağı tahmin edilen bu kumar pazarında en büyük pay devlete düşüyor.
 
Milli Piyangodan geçen yıl devlet hazinesine yaklaşık 90 milyon lira girmişti. Milyonlarca insan bu kumarla para kaybederken, bir kişinin parayı alması ve her halükarda bu işten devlet kasasına büyük paralar girmesi, mütedeyyin insanlara bu resmen `devlet eliyle oynatılan Milli Haram tezgâhıdır` dedirtti.
 
Milli Piyango Devlet Eliyle Oynatılan Milli Haram Tezgâhıdır
Devletin vatandaşı zararlı ve kötü şeylerden koruması gerekirken bu işlerin mimarı ve kurucusu rolünde yer alması çok gariptir diyen Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kadir Baş, "Milli Piyango açık bir haramdır ve zararları da çok büyüktür. Milyonlarca insan güya buna umut bağlıyor ve çoluk çocuğunun rızkını buraya yatırıyor. O kadar insanın içinde sadece bir kişi bu parayı alırken, diğerleri de kaybediyor. Bu her noktada külliyen zarardır, haramdır. Devletin bunu önlemesi gerekirken ama maalesef burada başrolde oynuyor ve paranın çoğunu o götürüyor. Haram olan bu şans oyunu insanları tembelleştiriyor. Adam gece gündüz çalışıyor sonra da bütün parasını gidip bu haram yolda kaybediyor. Dolayısıyla rızkı Allah`tan beklemek yerine bu gibi boş yollarda arıyor" dedi.
 
Bazı Aileler Özellikle Kumar Biletini Çocuklarına Çektiriyor
Çocuklar da bu işe alet ediliyor diyen Baş şöyle devam etti: "Görüyoruz, bazı aileler özellikle bu kumar biletini çocuklarına çektiriyor. Kendilerinin bulaşmış olması yetmezmiş gibi, o tertemiz çocukları da bu yolla kirletiyorlar. Bu çocukların üzerinde çok büyük zararlar meydana getirir. Zira günahsız olan o çocuk, aile referansıyla haram olan işleri öğrenmiş oluyor. Çocuk kendi zihninde demek ki bu normal iştir kanısına varıyor."
 
Halka seslenerek bu oyunlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Kadir Baş, konuşmasına şöyle son verdi: "Rızkı Allah verir, helalinden çalışıp kanaat etsinler. Eğer zenginlik istiyorlarsa kanaate sarılsınlar. Haram olan bu para onlara çıksa bile onun günahı olacağı gibi, dünyada da o paradan hayır göremezler.
 
Devlet yetkililerine de şunları söylemek isterim ki, bu işteki en büyük para onların olduğu gibi, en büyük günah da onlarındır. Vatandaşa zemini hazırlayan onlardır, eğer haram olan bu oyunları kaldırsalar kim, nereden bulup oynayacak? Devletin en önemli bir görevi de milletini zararlı, kötü şeylerden korumaktır. Eskiden gelen ve haram olan bu şans oyunları insanların arasına telafisi olmayan manevi hastalıklar sokmaktadır. Bir an önce Kur`an`ın ahkamına uygun bir şekilde bu haram olan oyunlar kaldırılsın."
 
1.5 TL`ye Narı Pahalı Görenler 20 TL`ye Bilet Alıyor
Kumar olan piyango biletine olan ilginin ibret verici olduğunu dile getiren esnaf ise, kilosu bir buçuk lira olan narı almak için pazarlık yapan ve almadan giden insanların, 40 liralık bir bileti gözü kapalı aldığını ifade ederek tepkisini dile getirdi.
 
Esnaflık yapan Mustafa Kızıl kumar olarak değerlendirilen piyangoya olan ilgiye tepkisini şu ilginç benzetmeyle dile getirdi: "Manisa`dan geliyoruz ve vatandaşa nar getiriyoruz. Kilosunu 1,5 liraya satıyoruz. 1,5 liraya çok diyen insanlar gidip 15, 20 liraya Milli Piyango bileti alıyor. Paralarını harama harcıyorlar. Diyorlar ki aylığımız yetmiyor, bu durumda harama harcandıkça hiçbir para yetmez. 10 milyar, 20 milyar dahi olsa hiçbir şekilde para yettiremezler." (Yunus Şani - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir