• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Suriye`de Dağılan Aile Urfa`da Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Yaptığı yardım faaliyetleri ile adını duyuran Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) özellikle birinci derece ihtiyaç sahipleri ve Suriyeli Mültecileri yardım etmeye ağırlık veriyor. Yardımlarla beraber uzlaşı komisyonu da bulunan Yar-Der, 10 ay önce Suriye`de iken birbirinden ayrılan Hüseyin ailesini barıştırdı. İki çocuğu bulunan ailede ailesi eşler birbirinden ayrılmış ve aradan geçen 10 ay boyunca çocuklar da babaları Velid Hüseyin`de kalmıştı.
 
Esad zulmünden kaçan Velid Hüseyin Şanlıurfa`ya geldi. Şanlıurfa`daki akrabalarına sığınan Velid, tevafuken 10 ay önce ayrıldığı eşi Sefa`yı da Şanlıurfa`da görünce eşi ile tekrar barışmaya dağılan ve perişan olan ailesini bir araya getirmeye karar verir. İki eş arasında aracı olan YAR-DER uzlaşı komisyonu kolları sıvadı. Suriye`de ayrılan eşler, Türkiye`de Yar-Der aracılığı ile tekrar barıştı. 10 aydır anne hasreti çeken çocukların da hasreti sona erdi. 10 ay boyunca çocuklarını göremeyen annenin çocukları ile buluşma anı orada bulunan herkesi gözyaşına boğdu. Barıştırmakla yetinmeyen Yar-Der, aileye beyaz eşya, halı, battaniye, yatak, yorgan yardımında bulundu.
 
Konu hakkında bilgi veren YAR-DER Başkanı İ. Halil Bilen, "Bugün yaşadığımız duygular anlatılmaz ancak yaşamak lazım. Allah`u Teala uzlaşı komisyonumuzdan razı olsun. Bu aileye yardımcı oldular bu aileyi bir araya getirdiler. Özellikle annenin çocuklarıyla buluşma anı bizi çok duygulandırdı. Bu aile 10 ay öncesine kadar biri Şam`da biri de Rasulayn`da oturuyordu. Kendi aralarında bir sorundan dolayı bu kadar ay ayrı kalmışlar. Esad`ın zulmünden kaçıp Şanlıurfa`da bir araya gelen bu aileyi, biz de Yar-Der olarak buluşturduk. Allah bu tür belaları kimsenin başına getirmesin" dedi.
 
Türkçe bilmeyen Velid Hüseyin Kürtçe olarak şunları söyledi: "Ben çok memnunum bu camiadan. Allah onlara din iman versin. Bu yardımları bana yaptılar. Ben ile eşimi bir araya getirdiler. Allah onların derecesini daha da yüceltsin. Ben onlardan memnunum Allah onların eksikliğini vermesin. Nereye giderse Allah onlarla olsun. 9 aydır ben eşim ve çocuklar birbirimizden uzaklaşmıştık. Perişan olmuştuk. Bu camia ve Allah`ın faldı ile toplandık ve birleştik. Allah onlardan razı olsun" dedi.
(Mehmet Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir