• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA: Hür Der`den Irkçı Levhalara Tepki
12 Eylül 1980 Askeri Darbesinin ardından Kürtlerin yaşadığı Doğu ve Güneydoğu`da, Diyarbakır`dan Hakkari`ye kadar bütün şehirlerin en işlek yerlerine kocaman levha şeklinde asılan yazılar da \"Ne Mutlu Türküm Diyene\", \"Türk Öğün Çalış Güven\" gibi ırkçı-ayrımcı ve şovenist sloganların kaldırılması gerektiğini belirttiğimiz haberin ardından ilk tepki İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der)` den geldi.

 

DİYARINSESİ: Advan:`Erdoğan`ın Askeriyim`

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Halit Advan, istifa dilekçesinin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın askeri olduğunu ve nerede görev verilirse her zaman yapmaya hazır olduğunu söyledi.

 

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: 40 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi.

 

Diyarbakır`da bugüne kadar bir defa da ele geçirilen en büyük miktardaki uyuşturucu olan 21 ton esrar, Lice-Kocaköy ve Hazro ilçeleri arasında bulunan Lice`ye bağlı 4 köyde ortaya çıkarıldı.

 

HABER DİYARBAKIR: Diyarbakır`da \"Niçin Suriye?\" Konulu Panel Düzenlendi.

 

Diyarbakır`da Özgür-Der tarafından \"Niçin Suriye?\" konulu bir panel düzenlendi. Panelde söz alan konuşmacılar Suriye`de yaşadıklarını dile getirdiler.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Öğrencilere Etüt Merkezi

Öğrencilerin, ders başarılarını artırmak için Bağlar ilçesinde açılan Etüt Merkezi büyük ilgi görüyor. İl Valisi Toprak, merkezin öğrencilerin başarısında önemli etken olacağını söyledi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: DESOB tan Girişimcilik Eğitimi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESAB) tarafından maddi imkânsızlıklar nedeniyle işyeri açamayanlara KOSGEB tarafından girişimcilere verilen maddi desteği almaları için girişimcilik kursu başlatıldı.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Baydemir`in Akrabası Kaçırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in Mersin`de yaşayan 16 yaşındaki halasının torunu Nedim Baydemir`in, PKK`liler tarafından dağa kaçırıldığı iddia edildi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir