• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.879
  • ...
ABD`yi Sarsan Saldırıda Şok Detaylar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin Connecticut eyaletindeki ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda ölen 20 çocuktan 15`i 6, 5`i de 7 yaşındaydı. Yapılan adli tıp incelemesinde ise çocukların birkaç kez vurulduğu belirlendi.

Polis ve adli tıp görevlileri, 20 yaşındaki Adam Lanza`nın düzenlediği saldırının ardından Sandy Hook ilkokulunda inceleme yaptı.

Gece boyunca okulda tutulan cesetler de otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. Burada yapılan işlemler sonucu saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.

Saldırıda hayatını kaybeden 8`i erkek, 12`si kız 20 çocuğun 15`inin 6, 5`inin ise 7 yaşında olduğu bildirildi.

Adli tıp yetkilileri, kurbanların hepsinin birkaç kez yarı otomatik tüfekle vurulduğunu bildirdi. Yetkililer, cesetlerdeki yaraların şimdiye kadar gördükleri en korkunç yaralar olduğunu, çocuklardan ikisinin yakın mesafeden vurulduğunu kaydetti.

Saldırıda ölen 6 yetişkinin ise kadın olduğu belirtildi. Ölenler arasında 47 yaşındaki okul müdiresi Dawn Hochsprung, 27 yaşındaki öğretmen Victoria Soto, okul psikoloğu 56 yaşındaki Mary Sherlach da bulunuyor.

OKULDAKİ İNCELEME DEVAM EDİYOR

Polisin okuldaki delil toplama işleminin bir kaç gün daha sürmesi bekleniyor. Katliamın neden işlendiği ise halen belirsizliğini koruyor. Olay yerinde saldırının sebebine ilişkin bazı delillerin bulunduğu belirtiliyor ancak bu delillere ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

2 AY ÖNCE GELMİŞTİ

Kurbanlardan 6 yaşındaki Ana Marquez-Greene`in, ailesiyle 2 ay önce Kanada`da Connecticut`a geldiği öğrenildi.

KENDİNİ KURŞUNLARA SİPER ETTİ

Öğretmen Victoria Soto`nun, öğrencilerini kurtarmak için kendini kurşunlara siper ettiği öğrenildi. Okul müdürü Dawn Hochsprung ve rehber öğretmeni Mary Sherlach da, 20 yaşındaki katile engel olmak isterken feci şekilde can verdiler.

ÖNCE ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

20 yaşındaki Adam Lanza, katliamdan önce anaokulu öğretmeni olan annesini öldürmüştü. Saldırgan bu cinayetin ardından annesinin görev yaptığı okulu basarak 26 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştirmişti.

İÇİNE KAPANIK VE OTİSTİK

Yarı otomatik Glock ve Sig Sauer marka silah kullanan Lanza, saldırının ardından intihar etmişti. Anne ve babasının ayrı yaşadığı belirlenen saldırganın, `içine kapanık ve otistik` olduğu iddia edildi. Lanza`nın üzerinden büyük kardeşinin kimliğinin çıktığı belirtildi.

KASABADA SUÇ ORANI DÜŞÜK

Saldırının gerçekleştirildiği okulun bulunduğu Newtown kasabasında yaklaşık 27 bin kişi yaşıyor. New York`tan yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan kasabada genel olarak orta ve üst gelir grubundan aileler yaşıyor.

Connecticut eyaleti sınırları içinde yer alan bölgenin ABD`nin en güvenli bölgeleri arasında gösterildiği ve suç oranlarının düşük olduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir