• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Krizdeki Avrupa Vatandaşlık Hakkını Satışa Çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KRİZDE köşeye sıkışan ülkeler, çareyi yatırım için kapılarını sonuna kadar açmakta buldu.

Avrupa’-dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya pek çok ülke belli bir yatırım tutarı karşılığında vatandaşlık ve oturma izni veriyor. Krizden ağır darbe alan ve işsizlik oranının yüzde 25’leri aştığı İspanya, 160 bin Euro ve üzerinde konut ve gayrimenkul alanlara İspanya’da oturma izni verirken, bir diğer Avrupa ülkesi olan Slovakya’da ise vatandaşlık hakkı kazanmak için ülkeye yapılması istenen yatırım miktarı 1 milyon Euro. Son yıllarda ABD’den Almanya’ya, Hong Kong’dan Uruguay’a pek çok ülkede de benzer uygulamalar dikkat çekiyor. Amerika rüyasının bedeli 1 milyon doları bulurken, en az maliyetli vatandaşlık 1.200 dolar gelir beyanıyla Uruguay’da.

EN PAHALI ÜLKE AVUSTURYA

-ABD 1 milyon dolarlık şirket kuran veya hükümetçe belirlenen bölgelere 500 bin dolarlık yatırım yapan işadamlarına süresiz oturma izni veriyor. 5 yıl sonra da vatandaşlık geliyor.

-KANADA 400 bin dolarlık yatırımla birlikte, 800 bin dolarlık varlık istiyor.

-DOMİNİK CUMHURİYETİ 100 bin dolar yatırıma vatandaşlık hakkı verirken, eş ve çocuk varsa tutar 200 bin dolara çıkıyor.

-URUGUAY Vatandaşlık için yatırım gerekli değil ancak kişi başı aylık bin 200 dolar gelir şart. Önce geçici ikamet, 3 yıl sonra vatandaşlık veriliyor.

-SAINT-KITTS VE NEVIS Hükümet tarafından onaylanan projelere 400 bin ila 1 milyon dolar arası yatırım yapmak gerekiyor.

GUATEMALA CUMHURİYETİ 5 yıllık devlet tahvillerine en az 50 bin dolarlık yatırım vatandaşlık için yeterli oluyor.

-BİRLEŞİK KRALLIK 5 yıl süreyle İngiltere topraklarında 1 milyon poundluk yatırım yapanlar vatandaşlık hakkı kazanıyor.

-AVUSTURYA 6-10 milyon Euro’luk risk sermayesi yatırımı gerekiyor. Vakıflara 2 milyon Euro’luk bağışlar karşılığında da vatandaşlık hakkı veriliyor.

-ALMANYA Gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro olarak belirlenirken, bu tutarın Alman vatandaşlarına istihdam yaratması gerekiyor.

-SLOVAKYA Vatandaşlık için istenen yatırım miktarı 1 milyon Euro.

-UKRAYNA Şirket adına açılan banka hesabında 100 bin dolarla sınırsız oturum hakkı alınıyor.

-LETONYA Yatırımcının vatandaşlık almak için kırsal alandan 71 bin 500 Euro tutarında ya da büyük şehirlerden 143 bin Euro tutarında gayrimenkul satın alması yeterli.

-KARADAĞ 500 bin Euro’dan fazla yatırım yapan işadamlarına vatandaşlık hakkı veriliyor.

-BULGARİSTAN En az bir yıl daimi oturumu olan ve 1 milyon leva (1.2 milyon dolar) ve üzerinde yatırım gerçekleştirilen yabancılara vatandaşlık verilecek. Ancak değişik, gayrimenkul satın almaları kapsamayacak.

-MAKEDONYA Geçtiğimiz hafta içinde Makedonya hükümeti, yabancı yatırımı teşvik için 40 bin Euro’luk gayrimenkul alan yabancılara bir yıllık oturum izni, 400 bin Euro değerinde yatırım yapana ve en az 10 işçi istihdam edene vatandaşlık vereceğini ilan etti.

-İRLANDA 1 milyon dolarlık yatırım yapanlar, hükümetin belirlediği tarihte ülke vatandaşı olabiliyor.

-İSPANYA 160 bin Euro ve üzerinde konut ve gayrimenkul alanlara İspanya’da oturma izni ve AB içinde serbest seyahat ve çalışma olanağı tanıyor.

-ARNAVUTLUK Ülkede 200 bin dolar yatırım yapan işadamları vatandaşlık hakkını kazanıyor.

-HONG KONG Yaklaşık 1 milyon 260 bin dolar tutarında bir yatırımla ülke vatandaşlığına sahip olmak mümkün.

-YENİ ZELANDA Vatandaşlık hakkı kazanmak için seçilen programa bağlı olarak 1 milyon dolar ila 7 milyon dolar arasında yatırım yapılması gerekiyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir