• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Bakan Gül'den Trump'ın üslupsuz mektubuna ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üslupsuz bir şekilde yazdığı mektuba ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın mektubuna harekâtı başlatarak mı yanıt verdi?

Gül, şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili henüz resmi makamlarca, en azından bizim makamlarca yapılan bir açıklama yok. Ama bu tür bir tavırlar, Türkiye'ye karşı üstenci bir dil veya bu harekata karşı yapılan kınamalar, eleştiriler olmuştur. Tüm bu üsluplara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti 9 Ekim saat 16.00 (Barış Pınarı Harekatı) itibarıyla gereken cevabı vermiştir."

Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecine de değinen Gül, yargı sürecinin harekatın hemen sonrasında yapılmış olmasının bunun hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı olduğunu açıkça gösterdiğini vurguladı. Gül, "Siyasi bir şantaj meselesi olarak değerlendirilebilir. Hem konjonktür itibarıyla hem zamanlama itibarıyla asla hukuki bir dayanağı olmadığını açıkça söyleyebiliriz. 'Sizlere yaptırımları yapacağız' derken hukukun bu şekilde siyasal bir yaklaşıma ya da düşünceye dayanak oluşturması, hukukun kullanılması kabul edilebilir bir şey değil." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir