• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD Başkanı Trump'tan harekata ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı harekata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump, "Türkiye, Suriye'ye girerse bu Türkiye ile Suriye arasındadır, benim sorunum değil." ifadelerini kullandı.

"Daha önce söylediğim gibi onlar (PKK/YPG-PYD) melek değil, geriye dönüp baktığınızda. Onlarla birlikte savaştık, onlara bizimle savaşmaları için çok para ödedik." diyen Trump, Rusya'nın bölgede Suriye ile birlikte hareket ettiğini belirtti.

Trump, "Türkiye sınırında onların (PKK/YPG) çıktığı alana Suriye girdi. Belki de Suriye, Rusya ile ya da başkalarıyla ortaklık kurar. Onlara iyi şanslar diliyorum. Eğer Rusya, Suriye'ye müdahil olmak istiyorsa bu onlara kalmış. Onların (YPG/PKK) Türkiye ile sınırda bir problemleri var. Bu bizim sınırımız değil. Burada can kaybı yaşayamayız." diye konuştu.. 

"Türkiye'ye yaptırım uygulamak, bölgede savaşmaktan daha iyi." diyen Trump, New York Times'ın gündeme getirdiği, ABD'nin İncirlik'te bulunan nükleer silahları taşıyacağına yönelik iddiaya ilişkin, "Türkiye'deki nükleer silahların güvenliğinden eminiz." cevabını verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir