• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Çirkin Bir Irkçı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK  KUZU- HABER YORUM

Ancak Türkiye’de yaşanan bu tür olaylarda maalesef olayın arkasında ya ideolojik ya da ırkçı faşizan bir gerçek yatmaktadır.

Bu tür olaylardan biri ne yazık ki Çanakkale’de yaşandı. Olayla ilgili haber şöyle:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, başka bir hastanın refakatçisi olan kişi tarafından saldırıya uğradı. Yaşlı, “Kürtçe konuştuğum için, burası ‘Türkiye Cumhuriyeti’ diyerek saldırdı, iki kez soda şişesiyle kafama vurdu” dedi.”

Peki buradaki tek suçlu bu densizliği yapan saygısız genç mi? Elbette ki hayır! Bu nahoş gelişmenin bir müsebbibi de ölçüsüz-seviyesiz açıklamalar yapan bazı siyasetçiler ve onlara yakıt taşıyan bazı medya organlarıdır.

Yaşanan gelişmeden herkesin ders alıp söylemlerine çekidüzen vermesi gerekir.

TSK’nın karşısındaki güç Kürd’leri temsil etmemesine rağmen bu yapıya (YPG/Pkk) karşı kazanılan her zafer Kürd Milletine karşı kazanılmış bir zafer gibi lanse edilmemelidir.

“Olaya ilişkin haberi paylaşan bir milletvekilinin şu mesajı “Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüğe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden değildir” yerinde olsa da Devletin bakış açısında köklü bir değişiklik olmadıkça kendini bilmez edepsizlerin bu tür saldırılarının sonu ne yazık ki gelmeyecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir