• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Bir anne daha evlat nöbetinde: Hafızlık okuyan oğlumu kaçırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eyleminin 36'ncı gününde bir aile daha katıldı. Böylece oturma eylemindeki aile sayısı 54'e çıkmış oldu.

Oğlu Cahfer'in 15 yaşındayken 29 Aralık 2015'te kaçırıldığını belirten Anne Hatice Ceylan, tek dileğinin oğlunun geri gelmesi olduğunu söyledi.

Ceylan, "Oğlum burada hafızlık okuyordu. Oğlum 10 cüzünü de ezberledi. 2 hafta sonra kaçırıldı. HDP binasına gitmiyordu. 6 -7 ay sonra tayinimiz çıktı ve oğlum kayboldu. Bizi bir buçuk yıl önce aramıştı. Fazla konuşmuyordu. Konuşmayı bizden bekliyordu. Sorduk 'yerin nerededir' diye söylemedi. Yanında da başkaları vardı. Bize, 'teyzemler, akrabalarım nasıldır?' diye sorardı. HDP bize oğlumuzu versin, başka isteğimiz yoktur. İlk defa parti önüne geldik. Suriye'de olduğunu söyledi ama kaldığı yeri 'söylemem' dedi. HDP oğlumuzu sahiplenmesin. Onların çocukları değil ki sahiplenmişler. Oğlunuz askere giderse onu ararsın, sorarsın, yanına, gidersin. Bunlar ise oğlumuzu esir gibi kullanıyor. Oğlumuz onların köleleri değil? Madem onları o kadar seviyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler." dedi.

"Eğer bizi duyuyorsa, izliyorsa kapımız ona açıktır. O bizim her şeyimizdir." diye oğluna seslenen Anne Ceylan, "Gecemiz gündüzümüz belli değil ki? Benim ciğerimi koparanın ciğeri kopsun. Allah onların da ciğerini yaksın. Kim bize bunu yaşattırmışsa Allah onların ciğerlerini yaksın, daha beterini yaşatsın." temennilerinde bulundu. (Abdurahman Uğurlu/Gıyasettin Tetik-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir