• DOLAR 32.336
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2393.007
  • ...
BU IRKÇILARI DURDURUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

Türkiye’de kafatasçı belli bir kesimin Suriyelilere yönelik ırkçı söylemleri 9 yaşındaki bir çocuğun canına mal oldu. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Vail El Suud isimli çocuk okuduğu okulda öğrenci arkadaşları tarafından dışlandığı ve bir öğretmen tarafından azarlandığı iddiasıyla canına kıydı. Vail mezarlık kapısına kendini asarak intihar etti. Daha Vail’in acısı tazeyken bir başka sarsıcı olay da Mersin’de meydana geldi. Mersin'de çocuklar arasında çıkan tartışma sonrası olaya müdahil olan bir şahıs, Ürdünlü bir çocuğa fiziki şiddet uyguladı ve annesine yönelik ırkçı saldırıda bulundu.

MEZARLIĞIN KAPISINDA İNSALIK ASILDI!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Acısu Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Acısu Mezarlığı'nda meydana gelen olayda vatandaşlar mezarlığın kapısında asılı halde bir çocuk gördü. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde küçük çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi.

KENDİNİ ASAN SURİYELİ VAİL HENÜZ 9 YAŞINDAYDI

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde intihar eden çocuğun Suriye uyruklu 9 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Vail El Suud olduğu tespit edildi. Küçük çocuğun cenazesi yapılan olay yeri incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Yapılan otopsi incelemelerinin ardından küçük çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi. Ailesi tarafından teslim alınan küçük çocuğun cenazesi hayatını kaybettiği mezarlık olan Acısu Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan, Vail El Suud'un eğitim gördüğü okulda diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı ve olay günü de okulda görevli bir öğretmen tarafından azarlandığı iddia edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ırkçılıkla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

VAİL’İN BABASI: ANNESİNE NAMAZA GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ VE EVDEN ÇIKTI

Oğlu Vail’in intiharı ile ilgili konuşan Mustafa el Suud, "Okulda galiba bir olay olmuş. Öğretmenleri ayırmış çocukları. Sanırım okulda dövmüşler. Eve geldiğinde annesi onun üzgün olduğunu görmüş. Normalde de Vail duygusal bir çocuktur. Annesine namaza gittiğini söyledi ve evden çıktı. Oğluma ne oldu ise o andan sonra oldu" dedi.

Oğlunun helali haramı çok iyi bildiğini belirten baba Mustafa el Suud, "Eğer intihar ettiyse onu raddeye getiren bir şey oldu. Ben çocuklarımla arkadaş gibiyim. Annesi de çocukları için çok hassastır. Hatta Vail küçük kardeş olmasına rağmen abilerine her zaman büyüklük yapar. Onların yanlışlarını Vail düzeltir. Akıllı bir çocuktur." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI ZULÜMDEN KURTARMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİK"

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyleyen acılı baba, "Biz Türkiye'ye kaçarak çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için geldik. Hayatı seven hassas bir çocuktu Vail. Derslerinde başarılı hem okulunda hem mahallesinde hem de camide çok sevilen bir çocuktu" dedi.

MERSİN’DE MUHACİR ÇOCUĞA VE ANNESİNE ALÇAK SALDIRI

Bir diğer ırkçı saldırı ise Mersin’de yaşandı. Mersin'de çocuklar arasında çıkan tartışma sonrası olaya müdahil olan bir şahıs, Ürdünlü çocuk ve annesine yönelik ırkçı saldırıda bulundu. Aldığı darbeyle küçük çocuk yere savrulurken, saldırgan daha sonra anneye de hakaret ederek saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, iki çocuk arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası iki aile arasında tartışmaya ilişkin diyalog yaşanırken, ailelerin bulunduğu yere gelen bir şahıs, sormadan, dinlemeden direkt küçük çocuğa şiddetli bir şekilde vurdu.

Çocuk aldığı şiddetli darbe sonrası yere savrulurken, saldırgan daha sonra çocuğun annesine bağırdı, hakaret etti ve fiili müdahalede bulundu.

Muhacir çocuğa ve annesine saldıran vandalın gözaltına alındığı belirtildi.

MÜLTECİ HAKLARI: VAİL DIŞLANDIĞI İÇİN İNTİHAR ETTİ

Muhacir çocuğun intihar etmesiyle ilgili açıklama yapan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ise, edindikleri ilk izlenimin çocuğun dışlanması nedeniyle intihar ettiğine dikkat çekti. Dernek hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, Suriye uyruklu Vail El S.'nin (9), mezarlık kapısına iple asılı cesedi bulundu. Dernek avukatlarımız aracılığıyla konuyu takip ediyoruz. İlk bilgi çocuğun okulunda dışlanması üzerine intihar ettiği yönündedir.”

 HÜDA PAR: IRKÇI SALDIRILAR SONUCU İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖĞRENDİK

Suriyeli muhacir çocuğun maruz kaldığı saldırı sonrası intihar ettiğini belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Geçen hafta İstanbul’da depremle evsizliğin nasıl bir duygu olduğunu tattık ama maalesef herkes payına düşeni almamış olacak ki bugün vatanındaki savaştan ülkemize sığınan minik Vail’in maruz kaldığı ırkçı saldırılar sonucu intihar ettiğini öğrendik. Affet bizi Vail!” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir