• DOLAR 32.807
  • EURO 35.253
  • ALTIN 2459.03
  • ...
3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Valiliği tarafından "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla gerçekleştirilecek ve kent mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturmaya hazırlanan festival başladı. Merkez Park'ta düzenlenecek festival,  6 Ekim'e kadar sürecek.

Gaziantep ve Hatay'ın da 'Konuk Şehir olarak katılacağı festivalde; İtalya, Malta, Lübnan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü şefler ile konuk ülkeler Endonezya, Kolombiya ile Güney Kore'den misafirler yer alacak.

Festivale ilişkin Adana Valiliğinden yapılan açıklamada,

"İlimizde düzenlediğimiz Adana Lezzet Festivali’ne 2018 yılında 58 firma katılırken, bu yıl yoğun talep karşısında festivale katılım sağlaması için 100 firma belirlenmiştir. Festivalimize bu yıl ulusal ve yerel ölçekte 14 firma sponsor olmuştur.

Bu yıl ayrıca çıkış noktasını “Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirlediğimiz Adana Lezzet Festivalimizde, Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden; Malta, Lübnan, KKTC, Fas ve İtalya ülkelerinin yöresel tatları festival süresince kurulacak stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Konuk ülke olarak Akdeniz havzası dışında Güney Kore de kendi ulusal lezzetlerini festivalimizde lezzet tutkunlarıyla buluşturacak. Ayrıca İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkelerin de en önemli yıldız şefleri ile gazetecilerinin katılımı sağlanacaktır.   Akdeniz ülkelerinden gelen uluslararası isimlerin yanı sıra, Gaziantep ve Hatay’ın da konuk şehir olarak katılacağı festival süresince -üç gün boyunca- Adana’da bir gastronomi şöleni yaşanacak. Kısacası 4-6 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz festivalimiz; yerel ve ünlü şeflerin şovları, söyleşiler, sergiler, tadımlar, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle yereli dünyaya, dünyayı da Adana'ya taşıyan bir gastronomi buluşması olacaktır."  ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir