• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Kafe Denetimleri Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman`daki internet kafelerin kontrol altına alınmasını isteyen vatandaşların talebi doğrultusunda harekette geçen yetkililer denetimlere hız verdi.

 

2 aydan bu yana 400 kafeden 70`inin denetlendiği ifade edilirken bir çok kafenin ruhsatsız olduğu ve kafelerde filtre programının olmadığı öğrenildi.Kafelerde kamera kayıtlarının olmadığı   sigara içildiği ve kafelerde yaşları çok küçük olan öğrenicilerin olduğu belirtildi. Söz konusu kafelere ayrıca 3 bin ila 8 bin lira arasında para cezaları kesildiği belirtilirken şimdiye kadar bu kafelere yaklaşık 60 bin TL para cezasının kesildiği öğrenildi.

 

Denetimi yapan ekipler adına açıklama yapan Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, Batman`da son dönemlerde sayısı artan internet kafelere yönelik denetimlerin sıklaştığını belirterek, \"Özellikle gençlerin vakit geçirmek için gittiği internet kafelerin denetimi buralarda gençlerin sigara ve zararlı alışkanlıklara yönelmemesi, gelişmelerini olumsuz etkileyebilecek müstehcenlik ve şiddet olaylarından korunması amacıyla denetlenmeler yapılmaktadır. Bugün çocuk ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yakınında pek çok okul olan Meydan Mahallesi sokağındaki internet kafeler eşzamanlı olarak denetlendi\" dedi.

 

Düzenli olarak internet kafeleri denetlediklerini ve geçen sene başından beri toplam 380 kafe denetlediklerini vurgulayarak, \"Okullar açıldığından itibaren okul kenarlarında olan internet kafelere biraz daha ağırlık veriyoruz. 2 aydan beri yaklaşık 70 kafe denetledik. Bunların birçoğunda mevzuat bakımından eksiklikler var. Kameralarının olmaması, okul saatinde öğrencilerin kafelere kabul edilmesi, kafelerde özellikle gençlerin sigara içmesi gibi konularda denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Veliler de çocuklarına sahip çıksın. Gittikleri kafelerin konseptine dikkat etsinler. Çocuklarımızı gözümüz arkada kalmayacak kafelere gönderelim. Yasadışı açılmış kafelere çocuklarını göndermesinler. Kafecilerden ricamız çocuklara kötü ortam hazırlamasınlar\" ifadelerini kullandı.

 

İnternet kafe sahipleri ise, yapılan denetimlerden memnun olduklarını ve her zaman böyle denetimlerin olmasını isteyerek, \"Biz bu denetimlerin sık sık yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu denetimler sayesinde eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz\" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir