• DOLAR 32.257
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.996
  • ...
202 bin kök Hint keneviri ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçesi kırsallarında PKK’ye yönelik operasyonların gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonda 3 PKK’li öldürülürken yüksek miktarda tespit edilen Hint keneviri ve esrarın yerinde imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Söz konusu operasyonda; Lice ilçesi Baharlar Köyü Gönen Mezrası kırsalında 25 Eylül Çarşamba günü sağlanan temas sonucunda 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde ölü ele geçirilen PKK’liler ve onlara ait sığınaklarda ele geçirilen mühimmatlara yer verilen açıklamada, “4 adet el bombası, 3 adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, bir adet 7,65 mm çapında tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği ve silahlara ait 11 adet şarjör, farklı çaplarda 361 adet fişek, bir adet PKM (BIXI) silahına ait Pikatini Ray, bir adet PKM Mk.Tf. çatal ayak, çabuk nişan alma aleti ve Yeasu marka telsiz 2 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda giyim, yaşam, tıbbi malzemeleri ve örgütsel kitap ele geçirilmiştir. Ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

“Operasyonda, ayrıca 7 ayrı noktada 202 bin 500 kök kenevir bitkisi, 569,9 kilogram esrar ile 20,1 kilogram skunk maddesi geçirilmiştir. Yakalanan esrar ve skunk maddesi muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir.” diye belirtildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir