• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Bakan, Başörtüsü Yasağını `Birtakım İstisna` Olarak Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakan Dinçer, çeşitli programlara katılacağı Bingöl`e gitmek üzere Ankara`dan tarifeli uçakla geldiği Elazığ Havalimanı`nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, MEB`in Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili tartışmaların sürdüğünü belirterek, ``Şöyle bir algı oldu sanki, şimdiye kadar orta ve ilk öğretimlerde başörtüsü serbesti de yeni yasaklanmış gibi oldu. Bu tür eylemler var. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?`` sorusu üzerine Bakan Dinçer, kıyafet özgürlüğü veya kıyafet serbestliğinin, Türkiye`nin geldiği demokratik seviye itibariyle yapılması zorunlu bir davranış olduğunu söyledi. 

Yönetmelikle ilgili diğer itirazların toplumda özgürlükler genişledikçe çözülebilecek durumda olduğunu, önceki yönetmelikle mevcut konumun mukayese edilmeden ``Bazı kısıtlamalar varmış`` şeklinde gösterilmesinin kendilerine yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, şunları söyledi: 

``Benim bütün vatandaşlara tavsiyem, önceki yönetmelikteki kısıtlamaları ve uygulamaları, ifade biçimlerini görmeleri sonra da mevcut yönetmelikte ortaya koyduğumuz serbestliği fark etmeleri. Benim açımdan önemli. Öyleyse hemen şunu söylemeliyiz. Mevcut yönetmelik ile eski yönetmelik arasındaki temel yaklaşım şu; eski yönetmelik yasakları esas alıyor, serbestlikler için birtakım istisnalar belirliyordu. Bizim yönetmeliğimiz ise çok kısa bir yönetmelik. Serbestliği esas alıyor ama birtakım belki güvenlik ve huzur için öngördüğümüz yasakları istisna olarak belirliyor.``

MEB yönetmeliğinde yer alan `Okul içinde kız öğrencilerinin başı açık olacaktır` ibaresini bir takım istisna olarak açıklayan Bakan Dinçer, müslüman halkın beklentilerini ne derece basit ve önemsiz gördüklerini ifade etmeye çalıştığı yorumları yapıldı.

Başörtüsü yasağını kaldıracaklarını vaad ederek müslüman halkın oyları ve desteğiyle yetkilerin tamamını ellerine geçirdikeri halde, çıkardıkları MEB yönetmeliğiyle başörtüsü yasağını devam ettiren ve istisna olarak gördükleri başörtüsü yasağını çözme gibi bir endişelerinin olmadığını gösteren AKP, yerel seçimlerde hangi vaatlerle halkın karşısına çıkacakları merak ediliyor. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir