• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Bitlisli aile de evlat nöbetinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP parti binasının önünde oturma eylemindeki ailelere katılımlar artıyor. Evlat nöbetinin 18’inci gününde bir aile daha katıldı. Bitlis nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul’dan gelen baba Fahrettin Akkuş’un katılmasıyla oturma eylemindeki aile sayısı 44’e çıktı.

Çocukları çeşitli tarihlerde kandırılarak dağa kaçırılan aileler, HDP/PKK'den çocuklarını almak için Diyarbakır’daki oturma eylemine katılmak için yollara düşüyor.

Aslen Bitlis nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul’dan gelen baba Fahrettin Akkuş, askerliğine 2 ay kala oğlu Erkan Akkuş’un kaçırıldığını, çocuğunu almadan da buradan gitmeyeceğini söyledi.

Baba Akkuş, "2015 yılında, askerliğine 2 ay kala oğlum kaçırıldı. Bundan dolayı felç geçirdim. Bir kolum tutmuyor. Bu uğurda diğer kolumu da feda edeceğim. Dünyayı dolaştım oğlumun izine rastlayamadım. Çocuğumu almadan buradan bir yere gitmeyeceğim. Ciğerimi parçaladılar bunlar. İlaçla yaşıyorum. Teslim olan iki çocuk, oğlumu dağda gördüklerini söylediler. Oğlum dağdadır. Onu almadan buradan gitmeyeceğim." dedi.(Mehmet Sait Çelik, Şükrü Tontaş İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir