• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
"Yemyeşil Urfa" projesi için mahalle muhtarlarıyla toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytin temalı Yemyeşil Urfa projesi kapsamında Viranşehir'de mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı. Viranşehir Ziraat Odasında yapılan toplantıya Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Fadıl Topdağ, Viranşehir ilçe tarım müdürü Siraç Yolcu, Viranşehir ziraat odası başkanı Bahri Ekinci ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan Viranşehir İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, tüm muhtarlardan mahalleleri ile ilgili çalışma yapıp, mahallelerinde ekilmesini istediği fidan türü ve adedini belirlemelerini istedi. Ardından İl Tarım Müdürü Fadıl Topdağ, projenin içeriği hakkında bilgi verdi.

Topdağ, hedeflerinin 100 milyon ağaç dikmek olduğunu söyledi. Zeytin temalı bir proje yaptıklarını ifade eden Topdağ, projenin maliyetinin ise 2 milyar TL olduğunu sözlerine ekledi. Topdağ, Yemyeşil Urfa için, tarım arazisi olarak kullanılmayan arazilerin kullanılacağını ve buralara fıstık, badem, zeytin, çam, meşe ve benzeri ağaçlar dikileceğini ifade etti. Topdağ, bu konuda en büyük görevin muhtarlara düştüğünü söyledi. (Sabri Acet-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir