• DOLAR 32.337
  • EURO 35.174
  • ALTIN 2240.735
  • ...
“Hedefimiz zamanın bir adım önünde koşan nesiller yetiştirmektir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk resmi kutlaması yapıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitim camiasından çok sayıda eğitimci, öğrenci ve velileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul valisi Ali Yerlikaya, okul binalarının deprem riskine karşı yenilenmesi, okul çevrelerindeki güvenliğin arttırılması gibi konulara değindi.

Bu yıl okula başlayan her bir öğrenci için kasım ayında bir fidan dikileceğini belirten Yerlikaya, “İstanbul’da 7 bin 60 okulumuz, 2 milyon 819 bin öğrencimiz ve 198 bin öğretmenimiz geçen hafta ders başı yaptı. Yaklaşık 350 bin yavrumuz ilk kez okula başladı. Bu yıl okula başlayan her bir yavrumuzun adına, kasım ayından itibaren birer fidan dikeceğiz. Yavrularımız gibi fidanlarımız da büyüyecek, ülkemizin gücüne güç katacaktır. “dedi

“Bin 164 okulun bin 44’ünü güvenli hale getirdik”

Okulların depreme karşı güvenli hale getirilmesi noktasında çok büyük mesafe kat ettiklerini ifade eden Yerlikaya, “Kısa adı İSMEP olan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi ile 1999’dan önce yapılmış olan bin 164 okulun bin 44’ünü güvenli hale getirdik.  47 okulumuzun yapımına hızla devam ediyoruz. Böylece İstanbul’daki okulların yüzde 90’ında deprem riskini bertaraf ettik.” şeklinde konuştu.

“Okul çevrelerinde sıkı denetim yapılacak”

Yerlikaya, “İlimizde eğitim öğretim güvenliği ile ilgili olarak okul içerisinden başlayarak okul çevresine ve il geneline uzanan çok önemli tedbirler aldık. Okul servislerinden kantinlere, okul civarındaki umuma açık işyerlerinden trafik düzenlemelerine kadar her konuda bütün paydaşlarımızla birlikte çok sıkı bir işbirliği içerisindeyiz. Giriş çıkış saatlerinde 359 kişilik özel bir tim konuşlandırıyoruz. 250 personelden oluşan 65 adet mobil okul timlerimiz de muhtemel olaylara anında müdahale edecek. Okul çevrelerinde güvenli trafik seyri için 852 emniyet personelimiz görev yapacak. 47 bin polisimiz, jandarma emrindeki 7 bin çalışan 7 bin 60 okulumuzun önünde, içerisinde, civarında canla başla çalışacaklar. Okul çevrelerinde jandarma ve polise yardımcı olmak için İŞKUR üzerinden bin 910 güvenlik görevlisini işe aldık. Okul temizliği için de, 4 bin 750 kişiyi istihdam ettik. Güvenli eğitim konusunda ilimizde yaptığımız uygulamaların ayrıntılarını her ay sizinle paylaşacağız." dedi.

“Sosyal medyada vaktinizi zayi etmeyin”

Konuşmasında gençlere de seslenen Yerlikaya, “Sevgili gençler! Tarih ve coğrafya sizlere emanettir. Yüksek bir medeniyet sizlerin omuzlarında yükselecek. Kendinizi medeniyete layık bir şekilde yetiştirin. Hayatınızı güzel ahlakla yüceltin. Her şeyinin dijitalleştiği bir çağda yaşıyoruz. Bugün var olan mesleklerin pek çoğu yakın bir gelecekte yok olacak. Yeniçağın gereklerine dikkat edin. Mutlaka iyi bir yabancı dil öğrenin.  Çağın gerektirdiği kodlama dilini ihmal etmeyin. Sosyal medyada vaktinizi zayi etmeyin. Zihinlerinizi temiz tutarak çok okuyun." tavsiyelerinde bulundu.

“Hedefimiz zamanın bir adım önünde koşan nesiller yetiştirmektir”

Öğretmenlere hitaben de konuşan Yerlikaya 2023 hedeflerini hatırlatarak, “Hedefimiz zaman ve mekân benimdir diyen, araştıran, sorgulayan, icat eden, zamanın bir adım önünde koşan nesiller yetiştirmektir." dedi.

“Teknoloji bağımlılığının okul öncesine kadar düştüğü bir sorunla karşı karşıyayız”

Vali Yerlikaya’nın ardından bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptıkları projeler ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili şu ifadelere yer verdi,

“Umudum Öğretmenim” isimli çalışmayla anne baba yoksulluğu çeken 22 bin öğrencimize 7 bin öğretmenimiz gönüllü olarak akademik destek sağladı. Amacımız çocuklarımızın üst sınıflara özgüvenle çıkmalarını sağlamaktır. Çok farklı sorunlarımız da var. Çocuklarımızı, spor sanat ve kültürle buluşturacak daha yönetilebilir okullar için çalışıyoruz. Teknoloji bağımlılığının okul öncesine kadar düştüğü bir sorunla karşı karşıyayız. Teknoloji bağımlılığının beraberinde getirdiği içine kapanıklık, obezite gibi sorunlar var. Bunların çözümü için de il genelinde çocuklarımızı sportif faaliyetler, kültür ve sanata yönlendiriyoruz.” açıklamalarında bulundu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir