• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali: TEKNOFEST İSTANBUL nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali.

Festival 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST İSTANBUL’UN AMACI

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye´nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 15 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmalar; uçan arabalar ve sürücüsüz arabalar gibi geleceğin teknolojilerinin yanı sıra; roket, insansız sualtı sistemleri, insansız hava araçları gibi günümüz teknolojilerine yönelik kategorileri de içeriyor.

Kazanan takımları, toplamda 3 milyon TL´nin üzerindeki ödüllerin yanı sıra projeleri için verilecek olan teknik danışmanlık ve malzeme desteği de bekliyor.

DÜZENLENECEK YARIŞMALAR

TEKNOFEST İstanbul kapsamında 19 yarışma düzenleniyor.

TEKNOFEST 2019 kapsamında düzenlenecek olan yarışmalar şu şekilde olacak:

Lise, Üniversite ve Üzeri için:

İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması,

Roket Yarışması, Robotik Fetih 1453 Yarışması,

Robotik Yarışmaları,

Savaşan İHA,

Yapay Zeka.

Üniversite ve Üzeri için:

Efficiency Challenge / Robotaksi Yarışması,

İnsansız Hava Aracı Yarışması,

Model Uydu Yarışması,

Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması,

Turbofan Motor Tasarım Yarışması,

Sürü İHA Simülasyon Yarışması.

KATILIMCILARI BEKLEYEN ÖDÜL VE DESTEKLER

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında T3 Vakfı, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman, altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor. Yapay Zeka’dan Uçan Araba’ya; Otonom Sistemlerden Uzay Teknolojileri’ne birçok farklı alanı içeren toplam 3 milyon liranın üzerinde ödüllü yarışmalar gerçekleştirilecek.

KİMLER ZİYARET EDEBİLİR?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Gösteriler, Aktiviteler ve Seminerler’e katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı’nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.

Festival, her yaş ve meslek grubundan ziyaretçiye açık olup ücretsizdir.

13 yaşından küçük ziyaretçiler alana, velileri ya da öğretmenleri ile birlikte kabul edilecektir.

Festival alanında gençlerin ve minik ziyaretçilerin anne ve babaları ile birlikte eğlenceli zaman geçirebileceği bir aktiviteler alanı olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir