• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
50’den fazla HAMAS üyesi tutuklu  SUUDİ’DEN SİYONİST’E JEST
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Prens Muhammed Bin Selman’ın Suudi Arabistan’da yönetimi eline aldıktan sonra ABD ve siyonist işgal rejimine yakınlaşma ve övgülerini kazanma adına elinden geleni ardına koymuyor. “Ilımlı İslam” projesi altında İslami değerlere saldıran ancak aynı zamanda ılımlı olarak bilinen Müslüman alimleri idamla cezalandıran Suudi rejimi, şimdi de Filistin davasını baltalamaya çalışıyor. Arap basınından edinilen bilgiye göre Suud zindanlarında tutuklu 50’den fazla HAMAS üyesi bulunuyor.

Al Arabi El Cedid’in yayımladığı habere göre, 60, Ürdün ve Filistin vatandaşı aylardır hiçbir suçlama ve yargılama olmadan Suudi hapishanelerinde tutuluyor.

Habere göre Suudi yetkililer, önceleri ailelerin tutukluları belli periyotlarda ziyaret etmesine ve telefon görüşmesi yapmasına izin verirken daha sonra bu ziyaretleri ve görüşmeleri yasakladı. Şu anda aylardır bu tutuklulardan haber alınamıyor ve akıbetleri hakkında ailelerine bilgi verilmiyor.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYINI HATIRLATTI

Suudi rejiminin HAMAS üyelerini tutuklaması ve akıbetleri hakkında ailelerini bilgilendirmemesi, akıllara Cemal Kaşıkçı olayını getiriyor.

Bilindiği gibi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girmiş ancak bir daha dışarı çıkamamıştı. Daha sonra Suudi rejimi tarafından bir timin kendisini konsolosluk içinde vahşice öldürdüğü tespit edilmişti.

ALİMLERE İDAM CEZASI

Suudi rejimi kendisine muhalif olan herkesi bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu muhalefetin alimlerden olması, sonucu değiştirmiyor. Nitekim geçtiğimiz aylarda, Suudi Arabistan'ın aralarında tanınmış alimlerden Selman el-Avde'nin de yer aldığı tutuklu üç alimin ramazan ayından sonra idam etmeye hazırlandığı iddia edilmişti.

Avde, sosyal medyada 13 milyondan fazla takipçisiyle dünya çapında ılımlı İslam yaklaşımıyla tanınan bir isim olarak öne çıkıyordu. Ancak bu bile onun idam kararını engelleyebilmiş değil.

HEDEFTE FİLİSTİN DİRENİŞİ VAR

İçerde muhaliflerini farklı şekillerde susturan Suudi rejimi, kendi topraklarında yaşayan Filistinlilere de acımıyor.

HAMAS üyesi 50’den fazla ismin aylardır Suudi zindanlarında tutulması, Suudi rejiminin siyonist işgal rejimiyle yakınlaşmasının bir sonucu olarak gösteriliyor. Nitekim eskiden perde ardından yapılan görüşmeler, artık açık bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir