• DOLAR 32.83
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2455.333
  • ...
TBB Üyesi Avukat Ali Elibol: Annelerin yavrularına kavuşması temel bir haktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öldürülen bir bayan avukat arkadaşlarının duruşması için Diyarbakır'a gelen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileler ile görüşen Türkiye Barolar Birliği üyesi Avukat Ali Elibol bir açıklama yaptı.

"Bir annenin evladına kavuşması kanunen verilmiş bir görevdir" diyen Avukat Ali Elibol, "Burada annelere geldim, annelerin burada olduğunu, onların evladına kavuşmak istediğini gördüm. Baronun görevi; temel hak ve özgürlükleri korumak ve kollamaktır. Bu görev nedeniyle biz buraya geldik. Annelerin de en önemli temel hakkı, yaşam hakkından daha önce olan çocuğunun güvende olduğunu bilmesidir. Yaşam hakkından daha önemli olan çocuğuna sarılması, kokusunu almasıdır. Bunların bu dertlerini gelip burada paylaşmak için geldik. Biliyorsunuz dertler acılar paylaşılarak azalır. Sevinçler ise paylaşılarak çoğalır. Biz burada bu ailelerimizin acılarını paylaşmaya geldik. Diğer taraftan da bir meslektaşımız hunharca öldürüldü, çocuklarının gözü önünde. Bir annenin kocası tarafından öldürüldüğünü düşünün bunları görüp üzülmemek, vicdanen rahatsız olmamak mümkün değil." dedi.

Avukat Elibol son olarak, "İnşallah bu acı, bu hasret biter, sağ salim anneler yavrularına kavuşurlar ve ülkemizde de savaş tam tamlarının değil, barışın inşallah şarkıları söylenir, türküleri söylenir. Biz hep beraber Misak-ı Milli sınırları içerisinde eskisi gibi dostça kardeşçe omuz omuza yaşarız." ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi. (Mehmet Sait Çelik, Ömer Adıgüzel-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir