• DOLAR 32.379
  • EURO 34.84
  • ALTIN 2397.701
  • ...
İTÜ mühendislikte dünya üniversiteleriyle yarışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirilmeye açık yönlerine dikkat çekmek için hazırladığı 2018-2019 yılı sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteleri 61 farklı alana göre listeledi.

EN İYİ DERECE İTÜ'NÜN

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında dünya 124.’sü, İnşaat Mühendisliği alanında ise dünya 129.’su oldu. Üniversitemiz, Jeoloji alanında 239. sırada yer alırken Yer Bilimleri alanında ise 265. oldu. Kimya Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerimiz ise öne çıkan diğer bölümlerimiz arasında yer aldı.

Makale ve atıf konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olan InCites verilerine dayanan URAP alan sıralamalarında, üniversitelerin son 5 yıllık akademik performansı değerlendiriliyor. URAP alan sıralaması yapılırken hesaba katılan ölçütler ise; üniversitelerin makale, toplam doküman ve atıflarının söz konusu alana etkisi ve uluslararası iş birliği oranı olarak belirtiliyor.

TÜRKİYE, İRAN VE TAYVAN, 13. SIRAYI PAYLAŞTI

URAP'ın alan sıralamasında toplam 61 alanın 21'inde ABD üniversiteleri dünya birincisi oldu. Çin 18, Hollanda 9, İngiltere 5, Singapur 2, Brezilya ise 2 alanda dünya birincisi olurken İsveç, Avustralya, Malezya ve Hong Kong ise birer alanda birincilik aldı. Türkiye, İran ve Tayvan, alan sıralamasında yer alan 36 adet dereceyle, üniversite sayısı bakımından ülkeler arasında 13. sırayı paylaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir