• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Hakkındaki Suçlama Geri Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya gündemine oturan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn aleyhindeki cinsel taciz suçlamasında sona gelindi. New York`ta görülen davada, otel görevlisi kadın, yüklü bir para karşılığında Strauss Kahn aleyhinde suçlamalarda bulunmaktan vazgeçti.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamaya göre, davada otel çalışanı Nafisatu Diallo ile Strauss Kahn`ın avukatları arasında anlaşmaya varıldı.

Davadan vazgeçmesi için Gine asıllı Diallo`ya ne kadar para ödeneceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Strauss Kahn`ın avukatları, Diallo`ya 6 milyon dolar ödeneceği yolundaki iddiaları yalanladı.

Strauss-Kahn, IMF Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada New York’ta kaldığı ve geceliği 3 bin dolar olan otelde, oda görevlisi Diallo`ya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve Fransa’ya gitmek üzereyken uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.

Ancak daha sonra savcılar Nafisatu Diallo`nun ifadelerinde çelişkiler olduğu gerekçesiyle davayı geri çekmişti.

Strauss-Kahn`in serbest bırakılmasını kabullenemeyen Nafisatu Diallo ise bu kez eski IMF Başkanına karşı ayrı bir dava açmıştı.

Geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen olaydan sonra Diallo`nun oteldeki işinden ayrıldığı, bu süre zarfında işsizlik yardımı ile kendisinin ve çocuğunun geçimini sağladığı bildiriliyor.

Cinsel taciz suçlamalarının ardından Strauss Kahn İMF başkanlığını bırakmak zorunda kalmış, Fransa`daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koyamamış, ardından da eşi Ann Sinclair ile ayrılmıştı.

Strauss Kahn hakkında Fransa`da da hayat kadınları karşılığında işadamlarına çıkar sağlama suçlamasıyla açılmış bir dava bulunuyor. Davanın 19 Aralık`ta görülmesi bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir