• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Kar Lastiği Takmayana Bolu Dağı Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara yönelik kış lastiği kullanma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, Bolu Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı trafik ekiplerince, Bolu Dağı`nda ticari araç sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.

Yapılan çalışma kapsamında durdurulan ticari araçların lastikleri kontrol edilerek, sürücülere yeni uygulama hakkında bilgi verildi.

Uygulamayla birlikte Bolu Dağı`nın ulaşıma kapanmayacağını anlatan Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürü Murat Sönmez, ``Kar tekerleği olmadığı zaman büyük araçlar kaydığında yol kapanıyor ve yolun trafiğe açılması için yapılan çalışmalar çok zor oluyordu. Kar tipi lastiği olmayan ticari araçların Bolu Dağı`ndan geçişlerine izin verilmeyecek. Bunları engellediğimiz zaman Bolu Dağı`nda seyir çok daha rahat olacaktır`` diye konuştu.

Kış lastiği bulamıyoruz

Öte yandan Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bahar, kış lastiği takılmasının zorunla hale getirilmesine ilişkin olarak, ``Bayilerde birkaç hafta sonra sıra verilmeye başlandı. Talep, karşılanamaz duruma geldi`` ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir