• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Yüce Allah `İnsan Haklarını` Layıkıyla Vermiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Dünya İnsan Hakları münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda yüce Allah`ın insanları temel haklarıyla yarattığı belirtilerek dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinin yüce Allah`ın çizdiği dairenin dışına çıkılmasından kaynaklandığına dikkat çekildi.
 
"Ey insanlar, doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah katında en değerli olanınız, O`ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır." (Hucurat 13) ayeti kerimesiyle başlanan mesajda yüce Allah`ın insanları en üstün şekilde yarattığı ve en yüce haklarla donattığına vurgu yapıldı.
 
"Bugün yeryüzünde inancından, dilinden, ırkından dolayı ezilenler, sömürülenler varsa bu ilahi fermanın sınırları dışında gezinmemizdendir." mesajda "Zira tüm mahlukatın yaratıcısı herkese kendi haklarını eksiksiz bir şekilde tamı tamına, layıkıyla vermiştir. denildi.
 
Başörtü Yasağı Israrla Devam Ediyor
İnsan haklarının evrenselliğinden bahsedilince her nedense müslümanların inanca yönelik haklarının bunun dışında tutulmaya çalışıldığının vurgulandığı açıklamada "Büyük bir cesaretle ve şımarıklıkla hayvan haklarından bile bahsetmek bir erdem olarak kabul edilirken, müslümanların ve ezilmiş mustaz`af halkların haklarından dem vurmak neredeyse suç unsuru sayılacak gibi durmaktadır. Bu konuda yetkililerin yaptıkları açıklamaları formalite ve günü birlik açıklamalar olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Zira hem İslami hem de insani anlamda çok belirgin hak ihlalleri devam etmektedir. Daha geçen haftalarda okullara gönderilen bir kılık kıyafet yönetmeliği ile başörtüsü konusundaki yasağı ısrarla devam ettirmek isteyenlerin samimiyetinden kuşku duymamak elde değil. Söylemlerin ve eylemlerin farklılığı bizi hüsn-ü zan dairesinin dışında düşündürmeye sevkediyor maalesef. Kimi güzelliklerin oluşması tüm sorunların kökünden çözüldüğü anlamına gelmiyor." İfadeleri kullanıldı.
 
Mesajda "Halkının yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir ülkede müslümanlar halen ikinci sınıf ve zenci muamelesi görüyorsa, başörtülü çocuklar cezaevi kapısını çağrıştıran kapılardan halen alınmıyorlarsa, kamu kurum kapılarında durdurulup " Buraya kadar! Bundan sonrası için başörtülü olman yasak!" denilebiliyorsa, mütedeyyin insanlar inançlarından ve çalışmalarından dolayı halen zindanlarda tutuluyorlarsa, felçli yatalak insanlar cezaevlerinde ölüme terkediliyorlarsa, vefatlarından dolayı kimi seçkin mapuslar! yakınlarını ziyaret edebiliyorken birileri bundan mahrum bırakılıyorsa, mazlum halk zoraki iki ateş ortasında bırakılıyorsa, kendisini kendi öz diliyle bile ifade edemiyorsa, ırkından, dilinden ve tarihinden dolayı hor ve hakir görülüyorsa daha yapılacak çok şey var demekten alıkoyamıyor kendisini insan." denildi.
 
"En Doğal Haklarımızı İstiyoruz"
Dünya mustaz`afları adına daha güzel gelişmelere tanıklık etmek istediklerinin belirtildiği mesajda, "Yeryüzü ezilmişlerine verilecek haklar kimsenin heybesinden lütuf eseri olacak vereceği haklar değildir. Bunlar, başta verdiğimiz ayeti celilenin insanlığa vermiş olduğu en temel hak ve hürriyetlerdir. İşte bizler bu en doğal haklarımızı talep ediyoruz ve kimsenin minnetini kabul etmiyoruz."ifadelerine yer verildi. (M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir