• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Kur`an Neslinin Gaziantep Birincileri Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 25 Kasım`da Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde yapılan \"Kur `ani Kerim Meal Yarışması\"nın sonuçları açıklandı.


Kur`an Nesli Platformu resmi sitesinden verilen sonuçlara göre Gaziantep il birincileri şöyle; 83 doğru 17 yanlışla Abdülkerim Yıldırım il birincisi, 81 doğru 19 yanlışla Ekrem Yeğin ve Nihal Kurt ikinciliği paylaşırken Mehmet Çınar üçüncü oldu.


Birinci olan Abdülkerim Yıldırım, yarışma öncesinde Kuran Nesline Kuran İlimleri adlı kitabını okuyarak çalıştığını ifade ederek, \"Aslında daha önceki bilgi birikimim olmasaydı başarılı olamazdım. Bir Müslüman`ın her zaman Kur`an ve onun Mealiyle haşir neşir olması lazım, tabi bu tür yarışmalar bütün Müslümanlara bu bilinci vermek için yapılmıştır\" dedi.


İl ikincisi olan Ekrem Yeğin ise, \"Bu tür yarışmalar daha çok yaygınlaştırılmalı, çünkü hayatımız dünyalık meşguliyetlerle dolu… Mesela bir öğrencinin hayatı sınavlarla o sınavların hazırlıklarıyla geçiyor. Çalışan bir Müslümanın meşguliyeti hep iş oluyor, ama böyle teşvik edici sınavlar olursa bu insanlar belki daha çok Kur`ana iştirak edilmiş olur\" diye konuştu. (Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir