• DOLAR 35.157
  • EURO 36.506
  • ALTIN 2966.83
  • ...
"İslami gençlik merkezlerinin artmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin daha çok ihtiyaç duyduğu sessiz ve ferah ortamların artması gerektiğini düşünen gençler, Diyanet Gençlik Merkezi ve ona benzer okuma salonlarının kendileri için büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade ettiler.

Gençlik merkezlerinin ve kitap kafelerinin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirten Muhammed İzzettin Yetim "Ders çalışma açısından birkaç yıldır çay kafeleri, kitap kafeleri ve Diyanetin açığı böyle güzel yerler arttı. Ama bu alanların daha da artması gerekir. Sadece ders açısından düşünmemek lazım, dini bir sorumuz olduğu zaman bu konuda uzman hocalarımız var, burada onlara sorarak bize yardımcı oluyorlar.  Belediyenin de böyle yerler açmaya devam etmesi gerekiyor. Kültür merkezinin yerinin biran önce bitirilip tamamlanması gerekiyor. Adıyaman'ımız eğime gerçekten önem veriyor. Öğrenciler sabahtan akşama kadar burada ders çalışıyorlar. Ramazan aylarında sahura kadar açıktır buralar. Biz böyle yerlerin çoğalmasını istiyoruz.  Böyle yerlerin olduğu konusunda halkımızın da bilgilendirilmesi lazımdır. Şu an birçoğunun bilgisi yoktur." dedi.

Gençliklerini internet kafelerde ve farklı yerlerde geçiren gençlerin oralarda zamanlarını boşa harcamamaları gerektiğini belirten Yetim "Bu gibi yerlere gelmeyip akşama kadar internet kafelerde telefon veya bilgisayar oyunlarıyla oynayan gençler, buraya geldikten sonra onların motive olmasını sağlayan kişilerin vesilesiyle üniversite kazanan birçok arkadaşımız var. Biz buraları seviyoruz ve bu tür yerlerin artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eskiden sadece kütüphane vardı"

Daha önceleri sadece kütüphanelerin ders çalışma alanı olarak kullanılıyor olmasının yer bulma noktasında sıkıntı oluşturduğunu belirten Enes Dinç "Eskiye nazaran bu tür yerlerin daha çok yaygınlaştığını düşünüyorum. Eskiden sadece kütüphane vardı. Ders çalışma alanı bulma konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Şu an bu tür alanlar gitgide artmaya başladı. Daha da artması gerekiyor. Bizim için de çeşitlilik olmaya başladı. Manevi olarak bu alanlarda daha rahatız. Kitap okuma konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Ders çalışma molası verdiğimizde alt kattaki kitaplıklarda rahatlıkla ulaşabileceğimiz kitaplar mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Günümüz gençliğinin deizm gibi zararlı akımlara karşı korunması adına gençlik merkezlerinin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kürşat Yaşargün "Adıyaman'da bu tür alanların açılması gençliğimiz için çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü gençliğimiz ciddi bir oranda ateizm, deizm veya farklı akımlara kapılarak zararlı oluşumlar içine girebiliyor. Bu oluşumların zararlarının önlenebilmesi için sağlıklı bir şekilde gençlerimize faydalı olarak etkinlikler yapmamız gerekiyor. "şeklinde konuştu.

"Yeterli değil ama güzel"

Bir İmam Hatip öğrencisi olarak bu tür yerlerin açılmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Ahmet Coşkun "Bu tür alanlar gençlerimizi internet kafelerden alıp dini ortamlara çekiyor. Sosyal medya bağımlısı hale gelmiş olan gençlerimizi sosyal medyanın örümcek ağı gibi beyni saran durumlarına karşı gençlerimizin korunmasını sağlıyor.  Diyanet tarafından açılan bu alanlar, yeterli değil ama güzel bir gelişmedir. Devletin ve belediyenin bu alanları daha da arttırmasını istiyoruz." dedi.

Mehmet Berkay Ekinci ise "Diyanet tarafından açılan bu alanlar, oldukça güzel yerlerdir. Fakat bu gibi yerler şu anda yetersizdir. Burası kalabalık olduğu zamanlarda farklı yerleri tercih edebilmemiz için daha fazla seçenekler gerekiyor. Yapılacak olan kültür merkezi henüz faaliyete girmedi. Bundan dolayı Gençlik Merkezlerinin gerekirse her mahalleye açılması lazımdır. Buraya gelmeye başladıktan sonra farklı arkadaş çevreleri edindik. " (Cemil Özdaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir